2022.05.22., vasárnap - Júlia, RitaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Történelem - kóstoló borral

2016. november 10. csütörtök, 14:50 - november 11., 00:00

– borkóstoló - Múzeumi őszbúcsúztató

2016.11.10 17:30

Történelem - kóstoló borral

A korábbi évek hasonló, sikeres alkalmait felelevenítve estébe nyúló programunkra kifejezetten a felnőtteket invitáljuk.
A bor a balatoni táj elmaradhatatlan tartozéka. Az elmúlt évszázadok borkultúrája együtt alakult az itt élő emberek történelmével, meghatározta gazdálkodásukat, életmódjukat. A 21. században új kihívásokkal állnak szembe a szőlő- és bortermelők, a kihívásokra adott válaszok pedig a jövő tendenciáit vetítik előre.


Borkóstolóinkat, amelyet egy-egy neves Balaton környéki „Borászok borásza” tart, interaktív könnyed előadás kíséri a Balatoni Múzeum néprajzkutatója által prezentálva. A hegyek levét kóstolgatva így a szőlőtermesztés múltjáról és a jelen kor borászati újításairól is gazdagodnak ismereteink.


„Tüzes borok, Vulkáni ízek” címet viselő őszbúcsúztató borkóstolónkon a badacsonyi Borbély Családi Pincészet segítségével nyerhetünk bepillantást a borok csodálatos világába, a főbb táji-történeti jellegzetességek megismerésében pedig a Balatoni Múzeum néprajzkutatója lesz segítségünkre.

A rendezvényt 18 éven felüliek látogathatják.
A részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni november 3-ig lehet kóstolójegy megvásárlásával. A kóstolójegy ára: 2000 Ft/fő. 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK