2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

VADVIRÁG TANÖSVÉNY LENTI

2021. április 10. szombat, 10:51 - x 00., 00:00

VADVIRÁG TANÖSVÉNY LENTI
   
A tanösvényt egy nagyon szép ligeterdőben alakították ki, ahol nemcsak sétautak, hanem igényesen kidolgozott táblák is várják a kirándulókat. A Vadvirág tanösvény egy keményfás ligeterdő gazdag növény- és állatvilágát mutatja be. A tanösvény egy Natura 2000-es védettség alatt álló, parkerdő rendeltetésű, tölgy-kőris-szil ligeterdőn keresztül vezet, teljes hossza 1,5 kilométer.

Játszva tanulás elve szerint készült tanösvény, sok forgatható, mozgatható elemmel.
Kora tavasszal a lombkoronaszint még nem veszi el az éltető napfényt, ezért az erdő alján valóságos virágszőnyeg alakulhat ki. Februárban megjelenik a hóvirág, majd a tavaszi tőzike. De a legjobban várt virág a Lenti parkerdőben minden bizonnyal a kockásliliom. 

A Vadvirág tanösvény legszebb látványosságai kétségtelenül a tavaszi vadvirágok, a kihelyezett madáretetők körül azonban rengeteg sürgő énekesmadarat is meg lehet figyelni a téli és tavaszi időszakban. Egy kis távcsővel könnyedén szem elé kerülhet néhány cinke, meggyvágó, csuszka vagy szajkó.

Hasznos információk:

 Lenti irányából a 75-ös úton haladva, a Kerka hídja után nem sokkal egy balra leágazó útra kell fordulni. Autóval érkezve itt meg lehet állni.
 A tanösvény hossza: 1,5 km, de ennek a duplája is megtehető egy nem jelzett, de jól kitaposott ösvényen
 Szabadon látogatható az év bármely szakában, de a tavasszal, február vége és április közepe közt a legszebb

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK