2022.10.03., hétfő - HelgaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Vidám farsangi időszak

2021. február 06. szombat, 13:47 - x 00., 00:00

Minden kedves múzeumbarátunknak vidám farsangi időszakot kívánunk!

Persze tudjuk, hogy ezek a hónapok nem a társas összejövetelek időszaka, mégis biztatjuk Önöket arra, hogy idézzék fel az elmúlt évek korábbi humoros pillanatait, a nosztalgia jegyében lapozzák fel a régi családi
fényképalbumokat, süssenek otthon finom fánkokat, töltsék a hétvégéket kreatív tevékenységgel és kirándulással!

Bízunk benne, hogy néhány hónap múlva újra találkozhatunk személyesen is a rendezvényeinken és programjainkon. De addig is nézzük, mit kínálunk Önöknek az online térben!

Múzeumi Találkozások Online

Folytatjuk a tavaly ősszel elkezdett előadássorozatunkat a Göcseji Múzeum YouTube csatornáján. Február 4-én, csütörtökön 18.30 órakor Marx Mária etnográfus "Miért nincs göcseji népviselet?" című élő online előadásán vehet részt.  
 

MEGNÉZEM AZ ELŐADÁST


Iratkozzon fel a Göcseji Múzeum YouTube csatornájára és ne maradjon le semmiről! Amint egy új videó vagy hanganyag kerül fel a csatornánkra, azonnal értesítést kap.
 

FELIRATKOZOM

Elismerés

Immár hatodik éve ismeri el a város azoknak a közművelődésben tevékenykedőknek a munkáját, akik a közművelődési, a könyvtári és a múzeumi ágazatban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A Göcseji Múzeum gyűjteménykezelője, régésztechnikusa, Büki Ágnes kolléganőnk volt az egyik kitüntetett az idén csak szűk körben megrendezett kultúra napi eseményen. Kolléganőnknek ezúton is szívből gratulálunk! 


 

TOVÁBB

Kötetbemutató

Szintén az idei kultúra napi ünnepségen mutatták be Dr. Kostyál László művészettörténész és Zóka Pál fotográfus közös alkotását, a "Megformálta a föld porából" című képzőművészeti albumot, amely a harmadik kötet a Németh János Kossuth-díjas keramikusművész munkásságáról szóló trilógiának. A mostani impozáns kiadvány a művész kisplasztikáival foglalkozik.

Online kiállításunkat ajánljuk 

Önöknek is hiányzik már a kiállításlátogatás élménye? Habár személyesen még mindig nem tudjuk ezt megtenni, az online térben teljes biztonsággal. Virtuális tárlatra invitáljuk Önöket, ahol a 2020. esztendő néhány új szerzeményét mutatjuk be Önöknek. Történeti, régészet, néprajzi és képzőművészeti műtárgyakat ismerhetnek meg, amelyek a Göcseji Múzeum gyűjteményét gazdagítják, s amelyekhez érdekes történetek is tartoznak. 


 

MEGNÉZEM A KIÁLLÍTÁST

 

Online múzeumpedagógiai foglalkozások

Ebben a különleges helyzetben, amikor a diákokat nem tudjuk fogadni a múzeumpedagógiai foglalkozásokon, az online térben tudunk segítő kezet nyújtani. Hónapok óta számos témát kínálunk, játékosan lehet feldolgozni az oktatáshoz kapcsolódó témákat, mint a regölés, a lucázás, a betlehemezés, Öveges professzor kísérletei, régészeti érdekességek, de már olvasható a farsangi időszakról szóló összeállításunk, és készülnek a tavaszi ünnepkörhöz tartozó játékos feladatok is.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK