2018.04.27., péntek - ZitaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Vonyarci kolbászoló

2016. november 19. szombat, 17:03 - november 20., 00:00

November 19-én disznót vágnak Vonyarcvashegyen, 14-ig jelentkezhetnek még, akik kolbászkészítésben versengve kívánnak a böllérmunka segítségére lenni.

A rendező Turisztikai Egyesület családok, baráti körök, cégek, más közösségek képviseletében 4-6 fős csapatok jelentkezését várja. A már 9. alkalommal sorra kerülő esemény állandó díszvendége, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács elnökletével zajlik majd a zsűrizés, értékelve a készítési folyamatot, a kolbászok esztétikai megjelenését, megsütve ízét, állagát, az asztal dekorációját. 


A napi program a községi rendezvénytéren 9 órakor házi pálinka kóstolás mellett kezdődik disznóvágással. A régi falusi eseményt felelevenítő munkamenet után hamarosan velő, resztelt máj, savanyúság kerül asztalra, a vendégek déltől harmonikaszó mellett a hurka-, kolbász- és töpörtyűkészítés módját is elleshetik, majd 14 órától Polgár Peti műsora emeli a hangulatot. A kolbászok minősítése után 16:30-tól Kis Grófó lép színpadra, kora estétől pedig Dj Szunyog viszi a vendégeket a Slágerek éjszakájába.

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK