2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Alsópáhok: III. Egészségnap

2018. január 09. kedd, 17:07
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Kitűnő időjárási körülmények között hagyományos egészségnappal indították az évet Alsópáhokon. Az önkormányzat és a helyi iskola által szervezett program mókás sportvetélkedőkkel, játékos sorversenyekkel indult, de a mozogni vágyók zumba órán, foci és kosármeccsen is részt vehettek az intézmény tornacsarnokában.

A rendezvény fő célja ebben az évben is a mozgás népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés volt. Az iskola diákjai mellett a szülőket, a pedagógusokat, illetve a falu lakóit is bevonták az egészségnap programjaiba. Majdnem az összes tanteremben zajlottak interaktív előadások. Voltak, akik kézműveskedtek, plakátokat készítettek, de akadtak olyanok is, akik egészséges zöldségszobrot faragtak, vagy salátát készítettek, esetleg gyümölcslevet préseltek. A győztesek oklevelet kaptak és mindenkinek jutott müzli szelet is. Az orvosi rendelő asszisztense Tóthné Széll Csilla egészségügyi témájú előadásokat tartott, de volt könyvbemutató is.

Kiss Erzsébet testnevelő, író, az Öngyógyító Emberek című kötet szerzője, a mozgás misszionáriusaként járja az országot és előadásokon tárja a közönség elé, hogy a sport, a mozgás, az alternatív gyógymódok, a segítő közösségek, a saját felelősségünk elismerése a legkilátástalanabb testi-lelki betegségekből való kigyógyuláshoz is hozzásegíti mindazokat, akik hisznek a mozgás okozta örömben. Bemutatta legújabb projektjét: a szenior örömtáncot, ami a mozgáson túl agytornaként is kiválóan megállja a helyét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK