2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Boeing búcsú Sármelléken

2016. november 09. szerda, 20:10
Szerző: Horányi Árpád
A napokban a Sármellék-zalavári Hévíz Balaton Airporton búcsúztatta el a Boeing 737-es gépeit a Lufthansa. A légitársaság kivezeti flottájából a típust, amit az 1960-as évek végén a támogatásukkal fejlesztett ki a gyártó.

Az eseményre a minap két géppel érkezett Frankfurtból a Lufthansa személyzetének 280 fős képviselte. Ezzel az úttal, s Hévízen tartott partival búcsúztatták az 50 éve használt típust. A cég frissíti gépparkját, a B737-eseket eladják.

A hévízi látogatásra a fürdővárossal és a repülőérrel való hosszú, tartós kapcsolat révén került sor. A vendégeket a repülőtéren fogadta Papp Gábor hévízi polgármester, az eseményt Hévíz iránti gesztusként értékelve köszöntötte. Személyes hangvétellel szólva mondta: több utazási emléke is fűzi a Boeingekhez, a reptér és a Lufthansa kapcsolata nagy múltra tekint vissza, ez idő alatt sok Boeing fordult meg a már több éve önkormányzati vállalkozásban működő repülőtéren. A vendégeknek azzal kívánt kellemes időtöltést a városvezető, hogy szerezzenek olyan élményeket, amelyek hatására a későbbiekben is visszatérnek majd Hévízre.

Az utasok a hévízi partit követően több szállodában töltöttek el egy éjszakát, majd utaztak vissza Frankfurtba.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK