2020.05.29., péntek - Magdolna Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Étkezde-felújítás Gyenesdiáson

2017. szeptember 12. kedd, 12:50
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A nagyközség önkormányzata által a közétkeztetési tevékenység ellátására fenntartott intézmény: a gyenesdiási étkezde, a minőségvezérelt közétkeztetés szempontjait figyelembe véve újult meg a közelmúltban 25 milliós pályázati segítségből és 8 milliós önerőből. Biztosítottá vált mind a gyermekek, mind a felnőttek étkeztetésének biztonságos és egészséges megoldása.

A szeptember elején tartott avatási ünnepségen Gál Lajos polgármester elmondta: naponta átlagban 550-580 fő étkezése lesz biztosított az 1763-ban épült, azóta többször átépített uradalmi dézsmaházban. A napi összes adagszám 57%-a iskolai (6-14 év), 15%-a munkahelyi étkező, a fennmaradó óvodai, bölcsődei étkező, továbbá szociális és külsős vendég. Az óvodaépülettel közös épület együttesben kialakított étkezde utoljára húsz évvel ezelőtt látott kisebb felújítást, de valódi, a belső teret érintő renoválásra 25-30 éve nem került sor és sem a műszaki állapota, sem a felszereltsége nem felelt meg a ma érvényben levő jogszabályi, szakhatósági és szakmai feltételeknek. Az ingatlanon tavalyelőtt nyílászáró cserét és külső homlokzati hőszigetelést is végeztek, egy közintézmények számára kiírt energetikai fejlesztési projekt keretében.

Divinyiné Zsadányi Mónika intézményvezető elárulta: a szakhatóságokkal történő egyeztetéseket követően megtörtént az összefolyó-, szennyvíz elvezető rendszer teljes cseréje; a főzőtér mennyezetének, padozatának felújítása; az előkészítő helyiségek átalakítása; a vízvezeték hálózat, kézmosók cseréje; pára- és szagelszívó, szellőztető rendszer kialakítása; a hűtőkamra áthelyezése; konyhai gépek, eszközök, berendezések megvásárlása. A folyosókat és a vendégteret csúszásmentes padozattal látták el; feltárták és megszüntették a salétromosodás okát; korszerűsítették az elavult, elhasználódott villamoshálózatot továbbá akadálymentesítést is végeztek.

Manninger Jenő miniszteri biztos köszöntőjében úgy fogalmazott: a kormányzati programokhoz kapcsolódó korszerűsítésnek köszönhetően, az öko-tudatos nagyközségben lehetőség adódik nemcsak a családok életminőségének javítására, de számos, jó minőségű helyi termék bevonására a Pannon Egyetem Georgikon Tanüzemének közreműködésével.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK