2021.09.27., hétfő - AdalbertZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jókívánság tortával

2019. március 28. csütörtök, 17:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
A kardiológiai rehabilitáció már beköltözött, a pulmonológiai és az onkológiai osztály pedig most költözik be a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház felújított zöld épületébe a pózvai telephelyről. Ez alkalomból Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos szív alakú tortájával ajándékozta meg az osztályok vezető főorvosait és főnővéreit.

Vigh László a beköltöző osztályok vezetőit köszöntötte

Vigh László, dr. Máhr Károly, dr. Nagy Klára, dr. Csordás Katalin és dr. Tehenes Sándor

Felidézte, hogy a kórház fejlesztésére összesen 9 milliárd forintot költöttek az elmúlt években. A szívcentrum megépítése ebből 5,6 milliárd forintba került, az új MR és más eszközök beszerzésére 1 milliárd forintot költöttek. Végül megvalósult a zöld épület rekonstrukciója illetve összeépítése a szívcentrummal, idén január végére, 2,3 milliárd forintból. Mint mondta, jelképes tortaszeléssel szeretne jó munkát kívánni a beköltöző osztályok vezetőinek és valamennyi dolgozójának az új helyen. A képviselő névre szóló ajándékkal is kedveskedett a vezető főorvosoknak.

Dr. Máhr Károly, az onkológia osztályvezető főorvosa köszönetét kifejezve azt mondta, hogy a beköltözés óriási változás az osztály életében, hiszen egy modern, jól felszerelt épületbe költözhetnek be. Hangsúlyozta, hogy a 21. század egészségügye el is várja ezt a minőséget, ahogy a betegek és a munkatársak is megérdemlik a jobb körülményeket. A korszerű feltételek pedig vonzóbbá tehetik az egészségügyi szakmákat a fiatalok számára.

 Dr. Nagy Klára, a kardiológiai rehabilitáció vezető főorvosa azt emelte ki, hogy az akut kardiológia és a szívsebészet mellé való beköltözéssel valóban a szívcentrum részévé tudnak válni. Dr. Tehenes Sándor, a pulmonológia vezető főorvosa azt fűzte hozzá, hogy növekedik a betegbiztonság, hiszen valamennyi diagnosztikai eszköz a kórház központjában található. Dr. Alotti Nasri, a szívsebészet osztályvezető főorvosa képviseletében dr. Csordás Katalin szakorvos beszélt. Mint mondta, ők már régi lakói az újként megépült szívcentrumnak. A beköltözéstől a konzultációs lehetőségek javulását várják, elsősorban a kardiológiai rehabilitációs osztállyal a betegek utókezelését illetően.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK