2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kamerák figyelik a rendet a piacon

2018. február 14. szerda, 17:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az árusítók és vevők biztonságát szolgálja a Piac térre felszerelt négy térfigyelő kamera, melyektől a rongálások és a nem odavaló viselkedések megszűnését is várják.

A Piac tér a Vásárcsarnokkal és a kültéri piaccal a belváros kiemelten fontos helyszíne, ami a zalaegerszegiek és a vidékről érkezők népszerű találkozási helye is, mondta Balaicz Zoltán polgármester. A közbiztonság fenntartása érdekében szerelték fel a kamerarendszert, ami a Fiatalok szobra valamint Szabó Gyula kefekötő zsánerszobra védelmét is szolgálja. A polgármester beszélt arról is, hogy a TOP-program 500 millió forintos forrásából felépítendő kézművesek háza ugyancsak olyan fejlesztés, amire vigyázni kell.

Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője jelezte, hogy az IP-kamerákból álló rendszer a legmodernebb technikával rendelkezik, amely által figyelemmel követhetők a piacon történő események. Elsősorban a megelőzést szolgálják, nagy képfelbontásuk azonban lehetővé teszik a rongálók, és más törvénybe ütköző cselekmények tetteseinek beazonosítását is.

Már több száz ezer forint kárt okoztak az elkövetők, akik a rendőrségi feljelentést sem úszták meg, tette hozzá Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója. Mint mondta, nagyon fontos számukra, hogy a nyitvatartási időn kívül is rend legyen a piacon. A kamerákkal senkit sem kívánnak elriasztani a hely látogatásától, csak a rongálást kívánják megakadályozni. 

A felvételeket a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület követi figyelemmel, és probléma esetén értesíti a rendőrséget. Sándor Dénes György elnök, mint mondta, abban bíznak, hogy megszűnnek a nem oda illő cselekmények, mint a padokon való rohangálás és görkorcsolyázás. A full HD-kamerákkal felszerelt rendszert a későbbiekben bővítik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK