2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Lakásépítések Zalaegerszegen

2017. szeptember 17. vasárnap, 17:30
Szerző: V.Zs.
Az elmúlt években a helyi gazdaság fejlődése, a piacképes kereslet növekedése és a támogató konstrukciók következtében jelentősen emelkedett Zalaegerszegen az új társasházak és családi házak építésére vonatkozó megkeresések száma.

2016-ban 88 lakás építését tervezték, ebből elkészült 22, kivitelezés folyamatában van 44, 22 pedig még nem épült meg és új engedélykérelem került benyújtásra. az idei évben az engedélyezett lakásépítések száma 125, ebből 85 lakás építése, valamint terület-előkészítése folyamatban van, illetve 40 lakás építése még nem kezdődött el. A volt „Kerámia” területén a Favorit lakópark első ütemében készülő 32 lakás, építés alatt van. A Jókai úti, Mikes Kelemen úti 4+4 lakások irodahelyiségekkel szintén építés alatt áll. A Táncsics utcai „Kisherceg” társasház (21 lakással) építése még nem kezdődött meg. Több építési engedély is kiadásra került a közel múltban, de az építkezések még nem kezdődtek el.

Ebben az évben eddig 22 társasházi lakás használatbavételére került sor, 125 építése kivitelezés alatt áll, 40 lakás építése még nem kezdődött meg, ám építési engedéllyel rendelkezik, illetve 15 lakásra vonatkozó építési engedélyezései eljárás folyamatában van.

Magánemberek tavaly 42 új családi ház építését kezdeményezték, idén új családi házra 35 esetben tettek bejelentést, vagy kértek építési engedélyt. Lakóház bővítést 25 esetben jelentettek, 4 esetben gazdasági épületet bővítettek lakóépületté.

A legutóbbi közgyűlés elé kerülő lakásépítési tájékoztató megállapítja: a közeljövőben 196 új társasházi lakás szolgálja majd a lakáskeresőket és 77 új családi házzal bővül Zalaegerszeg

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK