2019.11.19., kedd - Erzsébet Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Múzeumpedagógia a Balaton Múzeumban

2018. szeptember 25. kedd, 09:00
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A 2018/19-es tanév múzeumpedagógiai programjait tekintve továbbra is az óvodások a kiemelt célcsoport a keszthelyi Balaton Múzeumban.

Ebben a korban rakjuk le az alapokat így fontos, hogy az a legjobb minőségű legyen, amiben segíti a múzeum az óvodapedagógusok munkáját. Az óvodások pedig a szüleiket is „behozzák" a múzeumba, amire az elmúlt évben több példa is volt. Az óvodásoknak szánt témák elsősorban a Balaton élővilágára fókuszálnak, de a kiemelt ünnepeinkre is készülünk foglalkozásokkal, így karácsony, húsvét és március 15. programra is nagy figyelmet fordítunk” – mesélte megkeresésünkre Németh Péter múzeumigazgató-helyettes.

Az intézmény múzeumpedagógusa úgy tapasztalta, hogy a gyerekek nagyon szeretik azon műhelyfoglalkozásokat is, amelyeknél agyagozásra nyílik módjuk. Az általános- és középiskolások számára a múzeum „Aranyhíd" című kiállítása jó alap ahhoz, hogy minél több tantárgyi témához tudjanak foglalkozást tartani. A most induló tanévben is folytatódik „A sokszínű múzeum" program, amely keretében az óvodásoknak élővilág témahetet, az általános iskolásoknak régészszakkört tartanak. A középiskolásokkal felfedezik a környékbeli erődítések múltját.

Egy programújdonság keretében a geológia világába tekintenek be egy különleges geo-túra szervezésével, és megismerik a Csodabogyós-barlang világát is. Természetesen az idei ősz is bővelkedik családi programokban. Októberben a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében: Örökségi barangolást szerveznek Keszthely rejtett értékeiről; a Mesterségek napján és október utolsó napjaiban Múzeumi szünetelő műhelyfoglalkozás lesz. November 8-án az ősz egy irodalmi esttel zárul, amikor Németh István Péter irodalomtörténész dr. Lángi Péter költővel beszélget. A múzeum az évet hagyományokhoz híven december 15-én karácsonyi családi nappal zárja

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK