2022.12.05., hétfő - VilmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Köszönetet mondtak önkénteseiknek

2019. április 15. hétfő, 18:46
Szerző és fotó: Antal Lívia
Önkéntes segítőinek mondott köszönetet a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. A zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályát támogató alapítvány közel 150 önkéntes tudhat magáénak, akik a koraszülött PIC-Nik-en át a koraszülött futásig segítik rendezvényeiket.

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos a programot megelőző sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon sok alapítvány támogat egészségügyi intézményéket, de közülük kevés lát el olyan feladatokat, mint a zalaegerszegi. A koraszülöttmentés megszervezése mellett folyamatosan támogatja a gyermekosztály működését, illetve eszközökkel segíti a gyermekrehabilitáció valamint a légúti idegentest eltávolítását végző labor munkáját. Elöl járt a munkatársak megbecsülésében, megtartásában hiszen idén immár ötödik alkalommal vehette át egy orvos, illetve három nővér a Gyógyító mosoly és a Tündérkéz ösztöndíjakat. Ez idáig összesen húsz munkatárs munkáját ismerték ezzel a díjjal. Az alapítvány baba-mama házat létesített az intenzív illetve rehabilitációs ellátásában részesülő szülők számára, továbbá az osztályon a baba-mama szobákat, ahol az intenzív osztályról kikerült koraszülöttek és édesanyjuk tölthetnek el néhány napot hazamenetelük előtt.

Az alapítvány egyedülálló abban is, hogy nagy hangsúlyt fektet a prevencióra, ennek kapcsán a sportra, a mozgásra, ami a gyógyításban is egyre nagyobb szerepet kap. Évi két országos hírű nagyrendezvénye a 24 órás úszás valamint a koraszülött váltófutás Zalaegerszeg és Keszthely között. 

Mindeközben óriási közösségi támogatásra tett szert az alapítvány, amit tevékenysége legnagyobb hozadékának tekint, hiszen egy-egy ilyen tömegrendezvényen közel 100 önkéntes segíti munkájukat, hangsúlyozta a főorvos. Mint mondta, ők nem rendelkeznek nagy támogatókkal, viszont nagy a társadalmi bázisuk, ezért is illeti meg a köszönet az önkénteseket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén május 5-én rendezik meg a koraszülött váltófutást, melyre nevezni nevezési díj ellenében április 20-ig lehet. Lőrincz Endre önkéntes, pályatervező elmondta, az idei táv közel 66 kilométeresre növekedett, mivel a rajt a ZalaZone tesztpályától indul. Az útvonal Zala megye legszebb részein vezet végig, amit neves hazai és külföldi ultramaraton futók is teljesítenek, köztük a legtávolabbi országból érkező tajvani futó.

Bővebb infomáció: http://www.koraszulottfutas.hu/versenykiiras

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK