2020.06.07., vasárnap - Róbert Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Súlyos egyéni hibák után

2020. február 23. vasárnap, 09:05
Szerző: B. I.
Címkék:
MOL Fehérvár FC – ZTE FC 4-1 (1-0). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Székesfehérvár 2395 néző. Jv.: Pillók (Szalai, Georgiu). Gólszerzők: Stopira, (5. p.), Petrjak (49., 57., 62. p.), illetve Radó (85. p, 11-esből).

Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Muszilu, Stopira, Hangya - Houzi, Pátkai (Nikolov 78. p.), Bamgboye (Szabó 72. p.), Kovács (Nyári 63. p.), Petrjak - Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.

ZTE FC: Demjén - Bolla (Ikoba 58. p.), Lesjak, Szépe, Katanec - Katelarisz, Stieber (Ostrek 58. p.), Mitrovics,  Böle (Barczi (75. p.), Bedi - Radó. Vezetőedző: Márton Gábor.

A zalai csapat pont vagy pontok szerzésének reményében utazott a második helyezett Fehérvár otthonába, de már öt perc után egy súlyos védelmi hiba után hátrányba került. A gól megfogta a vendégeket, a hazaiak mezőnyfölény harcoltak ki. Egy távoli fehérvári lövés a kapufán csattant. A ZTE a félidő hajrájában tért magához, ekkor szemre is tetszetősen játszott. Egyenlíthetett volna, de Radó ziccerben mellé lőtt. Rémálomszerűen kezdte  a második félidőt a ZTE. Demjén rossz passza után Szépe szabálytalankodott a 16-oson belül, kiállították. A  megítélt 11-est, hibáját részben javítva,  Demjén kivédte. Nem sokkal később éles szögből növelte előnyét a hazai csapat, Petrjak révén, aki ezután bő tíz perc leforgása alatt a vendégek védelmének hibáit kihasználva még kétszer talált be. Ezzel eldöntötte  a mérkőzés sorsát. A ZTE a folytatásban becsülettel küzdött, nem nőtt a különbség a két csapat között. A hajrában sikerült a szépítés  a zalaiaknak.

Az első félidőben még helyt állt a zalai csapat, folytatásban szét esett a játéka, és súlyos védelmi hibák után nagy különbségű vereséget szenvedett a ZTE.

Edzői értékelés:

Márton Gábor. – Nehéz 4-1-es vereség után értékelni.  Ez az eredmény nem volt benn a mérkőzésben.  A kiállításig szoros mérkőzést játszottunk. A bent maradáshoz bravúr győzelmekre lesz szükség, ez ma nem sikerült. Az első félidő pozitív dolgait nem sikerült átmenteni a másodikra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK