2018.05.21., hétfő - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

TOP eredmények

2017. május 29. hétfő, 14:14
Szerző: V.Zs.
A magyar kormány célja, hogy a 2014-2020 programozási időszakban az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabban és gyorsabban valósuljanak meg. Ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium a TOP keretében a megyei kedvezményezettek oldalán felmerülő feladatok ellátásának támogatására országos információs napokat szervez.

Az elmúlt héten, a megyeházán tartottak workshopot, melynek keretében a TOP források nyerteseinek, a települések képviselőinek (polgármesterek, jegyzők) tartottak gyakorlati útmutatást a következő időszak tennivalóihoz. Az eseményt követően sajtótájékoztatóra került sor, ahol dr. Pál Attla, a megyei közgyűlés elnöke, Rákossy Balázs az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Oláh Gábor helyettes államtitkára és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos adtak tájékoztatást.

Elhangzott: országos szinten 1300 milliárd forint használható fel, ebből 800 milliárd jut a megyéknek. Zalának 2020-ig 23 milliárd forint jut. A pályázatokról, majd a források felhasználásáról helyben döntöttek a települések, és jól látszott, az önkormányzatoknak mire van szükségük. A zalai gazdasági infrastruktúrafejlesztésre 3 milliárd forint áll rendelkezésre, turizmusra 2,2 milliárd, közlekedésfejlesztésre 3,5 milliárd, óvoda, és bölcsődefejlesztésre pedig 1,8 milliárd forint lesz elérhető. Fontos tudni, hogy a TOP források mellé nem kell az önkormányzatoknak önerőt biztosítani.

Az államtitkár felhívta a figyelmet: jó lenne, ha év végére a pályázaton nyert fejlesztések elérnék a 2/3-os készültséget. A pénz rendelkezésre áll. A Magyar Államkincstárral a szerződést a következő hónapban meg lehet kötni, hogy ne legyenek likviditási problémák. A kormányhivatalok is gyorsított eljárásban intézik majd a papírmunkát – hangzott el.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK