2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Újévköszöntő Gyenesdiáson

2018. január 23. kedd, 18:25
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A nagyközség vállalkozói, támogatói és partnerei előtt mondott pohárköszöntőt január derekán Gál Lajos polgármester, aki az előző esztendő közös sikereire és az újév reményteli elképzeléseire koccintott a községházi fogadás vendégeivel. Az évindító ünnepségre az intézményi vezetőkön kívül ezúttal is meghívták a legnagyobb befektetőket, adófizetőket, munkahelyteremtőket.

Köszöntőjében a számvetést készítő Gál Lajos kiemelte: a mögöttünk hagyott esztendő az együttműködést elősegítő nyugalom, biztonság és békesség jegyében telt. Az adósság nélküli, adóerő képességében megerősödött településen a civilekkel és a vállalkozókkal közösen 23 pályázatot adtak be. Önerős és pályázati fejlesztések révén tavaly is több százmillió forint értékű fejlesztés valósult meg, de idénre is maradnak nagy léptékű beruházások. A 420 diákot oktató helyi iskola bázisiskolai minősítése után újabb iskolafejlesztés és tornaterem építés startol. A megye 8. legnagyobb lélekszámú településén nyárra megújul a gyermekorvosi rendelő, a lidó strandon közműrendszer modernizálással együtt beléptető kapuzat épül.

Egy településközponti ABC üzlet tetőterében ebédlőt és közösségi teret létesítenek és játszótéri elemeket is vásárolnak. A Palkó Sándor sétány környezete is megszépül, de a 71-es főút helyi átkelési szakaszát is felújítanák. Partneri együttműködésben szorgalmaznak egy térségi, egységesen kigondolt, fejlesztési portfólió megvalósítását. A község elöljárói a jövőben is kiegyensúlyozott, polgári értékrendű Gyenesdiás építésén fáradoznak. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Manninger Jenő miniszteri biztos köszöntőjükben a büszkeséget adó infrastrukturális fejlesztési projektek közös sikerét és az önkormányzati feladatellátás eredményeit dicsérték.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK