2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Virágosítással szebbé

2019. április 25. csütörtök, 19:29
szerző és fotó: Antal Lívia
Pünkösdi rózsát, fehér liliomot, cickafarkot és más növényeket ültettek el a város négy pontján. A virágosítás kezdeményezője a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete volt, míg a munkát a helyszínekhez közeleső középiskolák diákjai végezték el.

 

Az egyesület az ifjúsággal kapcsolatos több tevékenysége mellett nagyon fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon a város természetei értékeinek megóvásához, ápolásához, mondta el érdeklődésünkre Rigó Márton elnök. Ennek kapcsán szervezik meg „Tegyük szebbé környezetünk” címmel ifjúsági virágosítás programjukat, melynek fő célja a fiatalok környezetvédelmi szemléletformálása. A program megvalósítására az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. valamint Zalaegerszeg önkormányzatának támogatásával került sor.

A virágszigetek létesültek a Platán sor 25. szám alatti tízemeletes parkjában, a kertvárosi posta előtti parkos területen került sor, a páterdombi vasúti átkelő melletti füves területen, valamint a Ganz Ábrahám Szakgimnázium mellett lévő zöldterületen. A virágokat a helyszínek sorrendjében a Csány László Szakgimnázium diákjai (képünkön), a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat tagjai, a Báthory István Szakgimnázium, valamint a Ganz Ábrahám Szakgimnázium diákjai ültették el. A programon jelen voltak a városrészek önkormányzati képviselői is, így Bali Zoltán, Bognár Ákos, Gecse Péter és Makovecz Tamás.

A várossal egyeztetve olyan helyszíneket választottak, ahol elkelt még egy kis csinosítás. A Városgazdálkodási Kft. nyújtott segítséget a növényfajok kiválasztásában, illetve elültetésében. A gólyaorr például nagyobb mennyiségben került ki a Platán sori tízemeletes parkjába, mivel az árnyékos. Hasonló okból ad majd fehérszínű virágot a pünkösdi rózsa a Ganz-gimnázium mellett, ami a másik három helyszínen rózsaszínben pompázik majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK