2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Zalaegerszeg a Bamako ralin

2018. január 13. szombat, 16:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
Január 12-én elrajtolt a Budapest–Bamako Rali, melyen zalaegerszegi színekben Mátesz Lajos indult egy 1960-as évjáratú Fiat 900 E típusú járművel. A városháza előtt bemutatott kisteherautó nem üresen ment Afrikába, hanem az önkormányzat és a Zalaegerszegi Televízió által felajánlott számítógépekkel.

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő ajánlotta fel az autót, amit 35 éves születésnapjára kapott barátaitól. Innét jött az ötlet, hogy a Budapest–Bamako Ralin a zalai megyeszékhelyet képviselje. Mégpedig igazodva a verseny jótékonysági alapkoncepciójához, hogy az adományokat közvetítők nélkül közvetlenül jutassák el a rászorulóknak. A verseny ugyanis a világ egyik legszegényebb térségén halad keresztül, ahol minden felajánlást nagy örömmel fogadnak. Így a kisteherautót a futam teljesítését követően egy kórház vagy egy iskola számára ajánlja fel. Az akcióhoz az önkormányzat, a gazdasági bizottság és a városi televízió is csatlakozott.

A hivatal két használt, de még jól működő számítógépet ajánlott fel, fűzte hozzá Zsupanek Péter, az önkormányzati osztály vezetője. A jótékonysági akció fontosságát Bali Zoltán önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke is kiemelte. Mint mondta, az önkormányzat minden olyan cél mellé szívesen áll, ami Zalaegerszeg jó hírét messze viszi a világban. A rali-autót Mátesz Lajos vezeti az amatőr versenyen, aki már két alkalommal, 2011-ben és 2014-ben is teljesítette a távot. A kányavári versenyző elmondta, mindkétszer számítógépeket vittek, amit az ottaniak, az általuk küldött e-mailek szerint, a mai napig szívesen használnak.

A zalaegerszegi raliautó ezúttal 15 számítógépet és monitort vitt magával a Budapest–Bamakora, amit a szervezők a Dakar szellemi utódjának neveznek, és amelyet kétévente rendeznek meg. A résztvevőknek csaknem 9 ezer kilométert kell megtenniük 16 nap alatt, hogy Budapestről célba érjenek január 28-án Banjulban, Gambia fővárosában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK