2020.05.31., vasárnap - Angéla,Petronella Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lovas polgárőrök a külterületek biztonságáért

2019. április 23. kedd, 09:54
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A zalaegerszegi Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület tevékenysége során mindig ügyel az országos szövetség által meghatározott irányvonalakra is. Az idén így a „Külterületek Biztonsága” az egyik kiemelt program. Ebben a feladatkörben különösen hasznosak és eredményesek lehetnek a lovas polgárőrök.

Bár jelenleg még csak két fő van ezen a poszton a megyeszékhelyen, de már bő egy éves tapasztalattal a hátuk mögött ülnek a nyeregben önkéntes szolgálatosként.

- 2017-ben keresett meg a lovas szolgálatra jelentkezve Simon Georgina és Tóth László. Az alapvizsga elvégzése után 2018-tól a város külterületein teljesítenek szolgálatot, elég magas óraszámban. Számítunk rájuk az illegális szemétlerakások tetten érésében, hegyi lopások megelőzésében, valamint külterületi építkezések óvása esetén. Ez utóbbi különösen aktuális néhány hónapja Gébárton, a leendő kápolna és a megújuló kézművesház esetében – ismertette Sándor Dénes a Rendért elnöke, egyben a megyei polgárőr szövetség frissen kinevezett szakmai elnökhelyettese.

– Az országos szövetség lovastagozatának irányításával folynak a képzések, melyen a mi két tagunk is részt vett. Itt lehetőség van komoly alapok mellett különböző fokozatok elérésére. Nem titkolt célunk, hogy Zalába hozzuk ezt a képzést, mely így sokkal könnyebben elérhető lenne a helyiek mellett a vasiaknak, somogyiaknak is. Nem kis feladat ugyanis a jelenlegi képző helyre, Lakitelekre eljutni a lovakkal együtt. A lovas polgárőrök koordinálását Simon Georgina vállalta. Az ő feladata a zalai lovas polgárőrök (Zalaegerszeg, Zalaszentgrót, Pacsa) összefogása, informálása. További lovas szolgálatosokat is szívesen várunk, azonban lovat mi nem tudunk biztosítani, azzal a felelős állattartóknak kell rendelkeznie. Az egyéb alapfelszerelést, főként a láthatóságot biztosító eszközöket pedig mi adjunk lovasnak és lónak egyaránt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK