2021.08.03., kedd - HerminaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

15 éves keszthelyi Ranolder-iskola

2019. június 08. szombat, 18:20
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az elhívatott és tapasztalt pedagógusok munkáját, a kis létszámú osztályokat, a szeretetteljes légkört, a keresztény értékrend képviseletét, a hagyománytisztelet fontosságát, az értékteremtést és az elfogadó szeretetre épülő közösségteremtést, az iskola korábbi és jelenlegi dolgozóit egy kisfilm mutatta be a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola újra alapításának 15 éves jubileuma alkalmából rendezett díszünnepségen a Balaton Színházban.

Szép gálaműsorral ünnepeltek

Őry Gábor, a nagy múltú intézmény igazgatója ünnepi köszöntőjében minden segítségért köszönetét tolmácsolva emlékeztetett arra, hogy az iskola 1882 óta működik a városban, csak a kommunizmus elpusztította Ranolder püspök vetését. A Veszprémi Érsekség 2004-ben indította el itt az oktatást. „ -Mi nemcsak a tantervnek megfelelően tanítunk, hanem munkánk középpontjában a keresztény nevelés értékei s a magyar nemzeti hagyományok állnak. A tantárgyakon túl a tisztesség, a szorgalom, a segítőkészség, az állampolgári felelősség is megbecsülést kap. ”

Sifter Rózsa kormánymegbízott mindenkinek gratulálva arról szólt, hogy az iskola egyedi a megye oktatási szervezetrendszerében. A keresztény értékszemlélet, magatartásforma és viselkedéskultúra átadása különösen fontos és időszerű napjainkban. A gyerekeinket ugyanis alaposan fel kell készíteni az élet kihívásaira. A jubileumát ünneplő iskola szerepe ezért is felértékelődik. Az intézmény erőssége abban rejlik, hogy a nehezen kimutatható teljesítményekre is nagy hangsúlyt helyeznek – húzta alá.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő az elhívatott feladatteljesítésért köszönetet mondva azt fejtette ki, hogy másfél évtizeddel ezelőtt jó gondolat volt elindítani az iskolát, vállalni a fenntartással és működtetéssel járó áldozatokat. Beigazolódott, hogy nagy szükség van a keresztény értékekre alapuló, nemzeti hagyományőrzésre hangsúlyt fektető intézményre. Az egyház komoly összegeket fordított az iskola rendbetételére.  

Márfi Gyula érsek örömmel vette, hogy 15 évvel ezelőtt az önkormányzat egyhangúan mondott igent az iskola indítására. Köszönetét fejezte ki Pálné Szelencsik Klára és dr. Belák Péterné korábbi igazgatóknak a lelkiismeretes helytállásukért, a helyes emberkép megalapozásáért, a hitre és jó erkölcsre nevelésért, az értelmi, érzelmi és akarati adottságok kiegyensúlyozott kibontakoztatásáért, amire az iskola folyamatosan különös gondot fordít.

A pedagógusok és korábbi igazgatók munkáját a jelenlegi vezető virágcsokorral köszönte meg, a gálaműsorban pedig a kiemelkedően tehetséges jelenlegi és egykor itt tanult diákok mutatták be, verses, táncos, énekes produkcióiikat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK