2021.08.03., kedd - HerminaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Testünk a csoda – Interaktív tárlat

2019. február 19. kedd, 07:38
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Családi szórakozás keretében a környezetünkről, valamint a tudományokról, a fizikáról, a kémiáról, a matematikáról, az emberi testről szerzett iskolai tudásanyag bővítését tűzte zászlajára a „Játékos tudomány – Testünk a csoda” című, interaktív, utazó kiállítás, amelyik február derekán érkezett a keszthelyi Balaton Színházba.

– A tüsszentés, a szívműködés, az izommunka, az emésztés és az agyműködés mechanizmusát bemutató kiállítás hamar nagyon népszerű lett, a bejelentkező iskolások és ovisok a kilenctől három óráig tartó időszakot, mind a négy napon keresztül gyakorlatilag teljesen lefedték. Háromtól öt óráig pedig a szülőkkel érkezett gyerekek fogadására készültünk fel  – mesélte Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A tudás alapú, értékeken nyugvó, játékos eszközökkel, tanulásra fogékony, tudományokra nyitott fiatalok nevelése céljával befogadott tárlat Keszthelyen is gyorsan közkedveltté vált. A képességfejlesztést, az ismeretterjesztést, valamint a tehetséges fiatalok számára természettudományokkal kapcsolatos pályák vonzóvá tételét több pedagógus és iskola is fontosnak érezte. A vándorkiállítás az óvodáskortól egészen a felnőttekig bezáróan rejtett érdekességeket. Játékos tanulás és ötletgazdag feladatok révén szemléletesebben tapasztalhatták meg a látogatók a testünk működését. Polleneket tüsszentő óriásorr, szívdobbanás pingpong izomszalag emelő kar is része volt a látványos installáció sorozatnak. A szív, az agy működését, az izomzat összetett munkáját, a keringés komplexitását és a test felépítését megismertető kiállításon a látogatók a gyakorlatban is kipróbálhatták a tárlat eszközeit, a szimulátorokat és a modelleket. A test csodáit bemutató fantasztikus világ megismerése révén a gyerekek időben megtudhatták, hogyan lehet egészségesen élni, táplálkozni, mozogni. Az izgalmas és különleges anyagban higiéniai szabályok, de még elsősegély nyújtási ismeretek is helyet kaptak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK