2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Klíma követek találkozója

2019. november 27. szerda, 18:19
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A méhek darazsak, futrinkafélék, a fátyolkák és a szarvasbogarak számára több udvari rovargarázst, több madáretetőt, madárodút, madárkamerát kértek klímakövetként a gyenesdiási öko-iskola, Kadlicskó Krisztián pedagógus által vezetett természettudományos szakkörébe járó diákjai.

A klímakövetek a helyi községháza képviselő-testületi termében találkoztak Gál Lajos polgármesterrel, Buzás Belenta Réka klíma koordinátorral, valamint Volner Lajossal és Kötvélyesi Ibolyával, a helyi Kertbarát Kör elnökével és titkárával.

Kongassatok vészharangot!

A második klímaköveti gyűlésen a polgármester összefoglalta a fővárosi környezetvédelmi Víz világtalálkozó történéseit, jelezve, hogy a nagyközség régtől fogva élen jár a környezettudatos életszemlélet népszerűsítésében. A Balaton-parton denevérodúkat helyeztek ki és eleséget is kiosztanak a téli etetéshez. A diákokat innovatív bemutatókra és tanulmányi kirándulásra viszik, de informatikai háttértámogatást is vállalnak.

Az elmúlt három évben ötezer tő palántát osztottak ki a kiskert tulajdonosoknak. A szakkörvezető jelezte, az éles szemű, konstruktív ötleteket adó iskolások hajlandók elkészíteni a település madártérképét, rögzítve a madármegfigyeléseket. A Kertbarát Körrel együttműködve még a szülők szemléletformálását is segíthetik. A diákok egy csoportjának vállalása az erdei szemétszedés és a PET-palack mentes péntek iskolai program bevezetése.

A Kertbarát Kör elnöke beszámolt arról, hogy Szentmiklósi Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke a község civil szervezetét abban a kitüntetésben részesítette, hogy Zalaegerszeg mellett, második településként csatlakozhatnak az országos szövetség munkájához. Folytatják az egyre sikeresebb „Egy ház – palántázz” akciót, melyben az önkormányzat támogatásával kiskerti haszon-és gyógynövények palántáit osztják ki.

A titkár az egyesület segítségét ajánlotta fel az iskolai konyha- és fűszerkert növényeinek bővítésében és ápolásában.
     
       
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK