2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nem elég ha esznek, hely is kell

2019. április 16. kedd, 18:55
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Hagyományos jótékony napra várták a Bogáncs Állatmenhelyhez az állatbarátokat. Ezúttal azonban nem tápadományokat kértek, hanem a hamarosan bővülő telep kialakításához pénzbeli hozzájárulást.

Mint az Abai Erika, az állatvédő egyesület titkára elmondta, hagyomány, hogy karácsony és húsvét előtt jótékony napot rendeznek, ahol az állatok (közel 300 kutya) tápszükségletét igyekeznek beszerezni. Most azonban tombola vásárlással volt mód támogatni a hamarosan bővülő menhely kialakítását.

Jótékony nap a menhelyen

Számos felajánlás érkezett tombola ajándékként, és az esős idő ellenére nem maradtak otthon a támogatók sem, akik pénzadományok mellett megsétáltatták a kutyák egy részét. A „Kutyajó Húsvét” akció során végül is 370 ezer forint felajánlás érkezett, melyet a cégek, vállalatok pénzadományai egészítenek ki.

A 300 négyzetméteres telepbővítés munkálatai hamarosan elkezdődnek, s talán már a nyár elején átköltözhetnek a teltházas gyepmesteri telepről az új 12 kennelbe a remélhetőleg csak átmeneti lakók.

A fejlesztés, melyet többek között a városi önkormányzat is támogat öröm, a jótékony akción Balaicz Zoltán polgármester személyesen és tevékenyen (kutyasétáltatás) rész vett. Tény azonban, hogy akár kétszer ekkora területre is szükség lenne, hiszen jelenleg 250 kutya él itt beton aljzatú ketrecek mögé zárva, zöld felület nélkül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK