2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalai értékek Budapesten

2013. május 14. kedd, 19:01
Címkék:

Szombaton nyílt meg Budapesten a Polgárok Házában a mesterség bemutatókkal és játszóházzal egybekötött "Kézműves termékek továbbélése Zalában – Göcsej, Hetés és Komárvidék élő népművészete" című kiállítás, amely a Zalai Pünkösdi Sokadalom elnevezésű program keretében valósult meg.

punk-pest 1

Zalai Pünkösdi Sokadalom a Polgárok Házában

Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki Zala megye néprajzáról és történetéről szólt, valamint Prokné Tirner Gyöngyi, a Kézművesek Háza szakmai vezetője, aki az intézmény fontosságáról és szerepéről beszélt. A kiállítást Fekete György, Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Zalaegerszeg Díszpolgára nyitotta meg, szólva személyes zalai és zalaegerszegi emlékeiről.

punk-pest 2

A kiállítást népművészeti bemutató követte, melynek keretében fellépett az MTV "Fölszállott a Páva" című tehetségkutató műsorában középdöntős Zala Táncegyüttes, Domonkos László és zenekara, valamint ifj. Horváth Károly, a Népművészet Ifjú Mestere és Laposa Julianna is.

Az est végén göcseji dödöllével, káposztás és kukoricás ételekkel, valamint zalai borokkal és pálinkával ismertették meg a vendégeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK