2024.05.04., szombat - Mónika, FlóriánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egerszeg Búcsú a skanzenben

2012. július 23. hétfő, 08:03
Címkék:

Tizenharmadik alkalommal került megrendezésre az Egerszeg Búcsú, a Zalaegerszegi Falumúzeumban. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület a megyei közművelődési intézménnyel és a Göcseji Múzeummal közösen készült a rendezvényre. A már hagyományos búcsú cséphadarós rozscséplő és zsúpkötő versennyel indult, melyen hét csapat mérte össze tudását. Az ökumenikus istentisztelet után hagyományőrző együttesek - népdalkörök, néptánc együttesek - léptek fel a nagyszínpadon, és bemutatkoztak szurguti táncosok is.

egerszeg-bucsu 1

Boda László kapta a Lokálpatrióta Díjat


A nagykutasi torkospajtában pedig Farkas Ferenc szobrászművész és Szényi Zoltán festőművész kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A rendezvényen adták át 14. alkalommal a Lokálpatrióta Díjat, melyet az idén Boda László, a megyei idősügyi tanács elnöke, a városvédő egyesület alelnöke vehetett át Gyutai Csaba polgármestertől, aki méltatta a kitüntetett munkáját, kiemelve a közösségért tett erőfeszítéseit.

egerszeg-bucsu 2

Boda László agrármérnök 1953 óta él Zalaegerszegen, jelenleg a csácsbozsoki városrészben. Az elmúlt évtizedekben rendszeres szereplője a város közéletének, és több fontos kulturális és közéleti rendezvény szervezője is volt a városban. A VÁRTÁR ügyvezetőjeként városszépítő munkáját sokan ismerik - szólt részletesen a kitüntetettről Tőke Alajos. Kocsis Gyula, az EZE elnöke mindehhez hozzátette: személye példa lehet a fiatalok előtt. Boda László megköszönte az elismerést, mint fogalmazott, mindig az emberekre figyelt, mert egy város akkor élhető, ha jól érzik magukat az adott településen az állampolgárok.

egerszeg-bucsu 3

Az EZE elmúlt évi munkájáról Kocsis Gyula beszélt, megemlítve, hogy egyesületük 1998 óta vesz részt Zalaegerszeg közéletében és azóta egy-egy civil képviselőjük tagja is a város közgyűlésének.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK