2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egymásért és a közönségért

2011. április 26. kedd, 10:47
Címkék:

Információs napot szervezett a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága (ZMMI) a műemléki világnapon a Göcseji Falumúzeumban. A rendezvényen a partnerintézmények, iskolák és civil szervezetek képviselői vettek részt.

 

Kulturális intézmények információs napja

A szakmai napon Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár vezetője, Bodorkós Zsolt, a Magyar Olajipari Múzeum (MOIM) muzeológusa, valamint Konczér Katalin, a Zala Megyei Közművelődési Intézet igazgatója tartott előadást a legfrissebb programokról és lehetőségekről. Molnárné Raposa Irén, a ZMMI PR-osztályának vezetője pedig a TÁMOP által támogatott múzeumpedagógiai órákról, valamint a Múzeumi Oktatási és Képzési Központban (MOKK) zajló továbbképzésekről beszélt.

A házigazda intézmény osztályvezetője a rendezvény után kérdésünkre elmondta: az információs nap lényege, hogy az érdeklődők ne csak a múzeum programjairól, hanem a társintézmények aktuális eseményeiről is tájékoztatást kapjanak. Fontos az is, hogy a kulturális területen dolgozó szakemberek tudjanak egymásról, ismerjék meg egymás munkáját, terveit. Az idei találkozó főleg az intézmények fiataloknak szóló programjairól adott tájékoztatást.

A könyvtár, a múzeum, a MOIM és a ZMKI programjai között több átfedés is van. A könyvtár fiataloknak szóló vetélkedői összefüggnek például a helytörténeti kutatásokkal, a közművelődési intézet idén táncosokat és zsúpkötőket visz a falumúzeumban megrendezésre kerülő fazekastalálkozóra és a nyári Egerszegi Búcsúba.

Molnárné Raposa Irén hangsúlyozta: a kultúra és oktatás területén dolgozóknak össze kell fogniuk, mert egyedül nehéz! Egységes fellépés szükséges ahhoz, hogy a megfelelő információk célba érjenek, s meg tudják szólítani a közönséget. Zalában széles a paletta, sok színes program közül választhatnak szülők és a diákok. Az információs nap a tájékoztatáson túl azt a gondolatot is erősíti, hogy az intézmények egymásért és a közönségért tevékenykednek nap mint nap.

A műemléki világnap alkalmából este a Göcseji Múzeumba várták a közönséget. Megyeri Anna muzeológus a keszthelyi kőfaragóműhely zalaegerszegi emlékeiről beszélt, dr. Vándor László régész, nyugalmazott múzeumigazgató pedig az egervári vár legújabb kutatási eredményeiről tájékoztatta a hallgatóságot.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK