2024.05.02., csütörtök - ZsigmondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ezerarcú világ a gyerekeknek

2012. november 08. csütörtök, 19:34
Címkék:

"Ezerarcú világ a Zala mentén" címmel indít kulturális és művészeti nevelést szolgáló programokat általános iskolákban és óvodákban az Együtt a Jövőért Egyesület. A civil szervezet idén májusban nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett TÁMOP-kiírásra. A program lehetővé teszi, hogy kulturális intézmények és civil szervezetek részt vegyenek a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában.

Művészeti nevelést célzó projekt indul

Az Együtt a Jövőért Egyesület Art Moziban megrendezett projektnyitó ünnepségén elhangzott: az "Ezerarcú világ a Zala mentén" program a gyerekek művészeti fejlesztését, valamint képességeik kibontakoztatását tűzte ki célul. A 14 hónapon át tartó projekt során olyan szakköröket és témanapokat állítottak össze az oktatási intézményeknek, melyek kötődnek valamelyik művészeti ághoz.

Drávecz-Egyed Enikő az egyesület elnöke elmondta: zalaegerszegi és Zalaegerszeg környéki gyerekeket céloz meg a program, melyben öt intézmény (a bagodi Fekete István Általános Iskola és Óvoda, a zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi Székhelyiskolája és Dózsa György Tagiskolája, valamint a Belvárosi I. sz. Integrált Óvoda Kis utcai Tagóvoda) vesz részt, összesen 1005 gyermek részvételével. Az óvodásoknak és iskolásoknak heti és havi rendszerességű szakköröket, témanapokat, versenysorozatokat, sőt bentlakásos tábort is szerveznek; a tizennégy hónap alatt összesen 453 foglalkozás várja majd a kicsiket. A kínálat széles, hiszen az intézmények többek között ének-zene, dráma, néptánc, társastánc, gitár, kézművesség, színházpedagógia, zenepedagógia és versmondás foglalkozásokból választhattak. A tanórán kívüli órák illeszkednek az intézmények pedagógiai és nevelési programjaihoz.

Fontos szempont továbbá a gyermekek aktív részvétele a foglakozásokban, hiszen a kulturális és művészeti nevelés ezáltal hatékonyabbá válik. A projekttel szeretnék a legkisebb korosztályokhoz közelebb vinni a művészeteket, mintegy iránymutatásként, ízelítőként a további kulturális fejlődésükhöz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK