2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Gyűjtöm a világot”

2011. május 24. kedd, 18:26
Címkék:

Fiatal, mondhatni kortárs, azaz diáktárs kiállítására csodálkozhattak rá az osztály- és iskolatársak a Zrínyi-gimnázium galériájában. Nagy Linda 12. osztályos tanuló fotóiból nyílt tárlat, melyet a példakép, Horváth Petra fotóművész ajánlott a közönségnek.
 

 

zeg63.jpg

 

Nagy Linda, az iskolai fotóverseny nyertese, Bakó Júliával együtt és elsőként szerveztek kiállítást a folyosógalériában. Huszonnégy, többségében fekete-fehér felvétel látható, melyek Linda 3 éve fellendült fotós érdeklődésének lenyomatai. A kedvet éppen Horváth Petra kiállításán kapta mindehhez, a fotóművésszel azóta is kapcsolatot ápol. Másik mentora, lelki támogatója Karáth Anita tanárnő volt.

– A spontán képeket szeretem, bár néha beállítással is élek – mondta Linda, miközben végigkalauzolt. S büszkeségének is az egyik spontán felvételt jelölte meg.
– Többségében nem vidám témákat választasz.
– Ilyen világ vesz minket körül. Kicsit hajlok a szomorúbb témák felé. Képekben megörökítve gyűjtöm a világot, ahol sok gyönyörű pillanat is van. Szín sem kell mindig, hogy a lényeget visszaadjam.
– Tervezed a fotózást életpályának?
– Egyelőre nem erre a pályára készülök. Hobbinak biztos megmarad a fotózás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK