2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Harminc év legszebb pillanatai

2012. december 12. szerda, 18:57
Címkék:

Harminc éves jubileumát ünnepelte egész év során a zalaegerszegi Ady-iskola énektagozata. A záróakkordot a december 14-i koncert jelenti majd. Előtte azonban az elmúlt 3 évtized legszebb pillanatait, eredményeit bemutató kiállítás nyílt az iskola aulájában.

ady 30

A résztvevőket Perlakiné Vigh Valéria tanárnő, aki 1982 óta vezeti az iskola kórusát, köszöntötte. Majd a diákok hangszeres produkciója után a népdaléneklési versenyen jeleskedő hatodik osztályos lányok szerepeltek, karácsonyi előzetessel. Balaicz Zoltán alpolgármester és Sebestyénné Horváth Margit, a Gyermekhangok Alapítvány elnöke Kodály Zoltántól vett idézetekkel köszöntötték a jubiláló tagozatot. Az alpolgármester az elért sikereket számosította. Kiemelte, hogy a tagozatos munka gyümölcse gyorsan beérett, hiszen 1989-ben az Év Kórusa címet, 1998-ban pedig Nívódíjat érdemeltek ki. Közben országos találkozókon vettek részt, nemzetközi kapcsolatokat építettek és tartanak fenn. A csengő diákhangokat számos CD felvétel örökítette meg, így például az "Énekeljünk, énekeljünk" vagy a "Gyermekkarácsony" című.

A énektagozat munkáját 16 éve támogató alapítvány elnöke az iskolai zenei nevelés tartalmasságát dicsérte, melyből a kiállítás is ízelítőt ad. Megemlítette a karnagyokat, akik a tehetséges gyerekekből elővarázsolták a sok sikert, Dömötör Katalin, Gellért Réka, Perlakiné Vigh Valéria és Borsos Jánosné.

Az iskola hagyományos karácsonyi hangversenye mellett, a jubileumi koncerten fellépnek az egykori diákok is, akik október óta járnak be rendszeres próbákra régi iskolájukba. A hangversenyről CD felvétel is készül s a zárófogadáson ajándékként a jubileumra készült kiadványt kapják kézhez az öregdiákok.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK