2024.05.04., szombat - Mónika, FlóriánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megjelent a Balaton Könyve

2013. november 26. kedd, 18:56
Címkék:

Csepegtessük a lelkekbe a Balaton szeretetét. Ez a vezérgondolat élteti a jelenleg 17 csoportban, több mint 600 aktivistával működő Nők a Balatonért Közhasznú Egyesület (NABE) tagságát. November végén azzal vonták magukra a figyelmet, hogy a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert összegből, immár harmadik kiadásban megjelentették az eddig 14 ezer példányban elfogyott, egyedülálló, átfogó balatoni olvasókönyvet, amit elsősorban a felső tagozatos diákoknak, illetve a középiskolásoknak ajánlanak, de minden korosztály haszonnal forgathatja.

balaton-konyv

A kötetre épülhet akár önálló "Balaton tantárgy", vagy szakkör is. A balatoni népdalcsokorral és vers előadásával ünnepélyessé tett rendezvényen Szauer Rózsa NABE-elnök szólt a kiadvány sikeres előéletéről, a színes fotókkal bőven illusztrált olvasmányos ismeretanyag erényeiről. Az elnök szerint a tó szeretete és a vele kapcsolatos ismeretanyag teszik az embert igazi balatoni polgárrá. A természeti-, környezeti-, építészeti-, kulturális és művészeti értékek könyvbéli bemutatása várhatóan kiegészül egy régészeti összefoglalóval, amit a Balatoni Múzeum szakemberei állítanak össze. A NABE keszthelyi csoportja Vetőné Zeke Erzsébet vezetésével szervezte meg a sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatót, amelyen szó esett mindarról, amit egy lokálpatriótának a Balatonról tudni érdemes.

A most 1000 példányban megjelent kötetben szó esik a Balaton természeti, gazdasági értékeiről, a nevezetességekről, a tó ihlette képzőművészeti, irodalmi alkotásokról is, és egy új fejezet foglalkozik a vízháztartás szélsőségeivel, a klímaváltozás hatásaival, az éghajlatváltozás aktuális összefüggéseivel. A keszthelyi iskolák képviselőinek és a régió könyvtárainak átadott olvasókönyv tudásbázisa szolgált alapjaként a Balatonalmádiban és Balatonberényben a civil szervezet által rendezett többfordulós vetélkedőknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK