2024.05.04., szombat - Mónika, FlóriánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Projektzáró a könyvtárban

2012. február 28. kedd, 18:26
Címkék:

Lezárult a Deák Ferenc Megyei Könyvtár "Tudásdepo-Expressz" című projektje, mellyel az intézmény a könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítésére nyert támogatást az élethosszig tartó tanulás érdekében.

Új bútorzat, egységes adatbázis

A TÁMOP keretében megvalósuló projektben a megyei könyvtáron kívül hat közgyűjtemény (a letenyei, keszthelyi, nagykanizsai, zalaegerszegi, lenti városi könyvtárak és a Zala Megyei Kórház szakkönyvtára) vett részt 2010 és 2012 között.

Dr. Halász Gabriella a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban rendezett ünnepélyes projektzárón elmondta: örül a könyvtárak összefogásának, hiszen hatékony és sikeres munkáról van szó, s reméli, hogy ez a jövőben is folytatódik majd. A jelenlegi gazdasági nehézségeken ugyanis csak közös erővel lehet úrrá lenni.

Kiss Gábor, a megyei könyvtár vezetője a kétéves programmal kapcsolatban elmondta: több mint 77 millió forintot nyertek a projekten, melynek a fő kedvezményezettje a Deák Ferenc könyvtár volt. Az volt a cél, hogy részben iskolai, részben iskolarendszeren kívüli képzési lehetőségeket biztosítsanak az olvasók, könyvtárhasználók számára. Mindezen túl, a pályázati forrás által bővült a lelőhely nyilvántartás, fejlesztésre és egységesítésre került a könyvtár honlapja, mely immár Zalai Tudástárként egy felületen jeleníti meg a projektben szereplő intézménynek adatbázisát is.

Számos tanfolyamot szerveztek, mely segítséget nyújtott a lakosság részére az info-kommunikációs eszközök használatához de olvasásfejlesztésre és a munkatársak képzésére is volt lehetőség.

Külön öröm, hogy a projekt keretein belül megújulhatott a megyei könyvtár bútorzata, melyre több mint 5 és fél millió forintot fordítottak. Az olvasóterem teljes átalakuláson ment keresztül, lecserélték az asztalokat, kényelmes és otthonos olvasósarkokat alakítottak ki. Továbbá a hírlapolvasó is új bútorokat, forgó könyvajánlót, munkaállomást kapott. Bővült a gyermekkönyvtár bútorzata is: polcok, ládák, asztalok és padok várják a gyerekeket.

Az elmúlt két év eredményeképpen nemcsak a dfmk.hu oldal alakult át, hanem külön weboldalon érhető el a gyermekkönyvtár és a mozgókönyvtári ellátás is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK