2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újra kiemelt rendezvény a fazekas fesztivál

2012. március 07. szerda, 09:01
Címkék:

A Göcseji Falumúzeum a Zala Megyei Népművészeti Egyesülettel közösen immáron másodszor nyerte el a "kiemelt rendezvény" címet a Zalaegerszegi Országos Fazekas és Keramikus Találkozóra és Fesztiválra. A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság által kiírt pályázat, és a rendezvény által elnyert cím elsősorban a program minél szélesebb körű népszerűsítését szolgálja, ugyanakkor elismeri az eddigi fazekas fesztiválok kiváló színvonalát is.

fazekas-illuszt

A kiírásra összesen 28 rendezvényszervező, illetve rendezvénygazda nyújtotta be pályázatát, melyek közül a cím viselésére 23 eseményt tartott érdemesnek a pályázatbíráló bizottság. A címet elnyert rendezvények listáját az UTAZÁS 2012. kiállítás megnyitóján tették közzé - tájékoztatta szerkesztőségünket a Göcseji Múzeum PR osztálya.

A nyertes rendezvények: Savaria Történelmi Karnevál (Szombathely); Győrkőcfesztivál (Győr); Hétrétország (Őrség); "Falu a város közepén" – A Vasi Múzeumfalu hagyományőrző rendezvényei (Szombathely); Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál; Barokk Esküvő (Győr); Kékfrankos Nyár (Sopron); Zalaegerszegi Országos Fazekas- és Keramikus Fesztivál; Kőszegi Várszínház; Nádasdy Történelmi Fesztivál (Sárvár); VOLT Fesztivál (Sopron); Tízforrás Fesztivál (Hegykő); "Félhold és Telihold" – Kőszegi Ostromnapok; Levendulahetek és Gyógynövény Hetek (Pannonhalma), A Natúrpark Ízei – Orsolya-napi vásár (Kőszeg); Herényi Virágút (Szombathely), Magyar Táncfesztivál (Győr), Öt Templom Fesztivál (Győr), Liszt Fesztivál (Sopron), Kőszegi Szüret, Advent Győrben, Iseumi Szabadtéri Játékok (Szombathely), Lipóti Kenyér- és Halfesztivál.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK