2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalaegerszegre látogattak

2011. június 07. kedd, 17:54
Címkék:

Az elmúlt héten a zalai megyeszékhelyre látogatott a zalaegerszegi születésű Andor László, az Európai Bizottság biztosa, aki 2009-ben foglalta el posztját. 2010 és 2015 között pedig ő koordinálja a foglalkoztatási és szociális ügyeket az Európai Bizottságban.
 

 zeg24.jpg

 

Andor Lászlóval és Szent-Iványi Istvánnal tárgyaltak

Andor László először egykori iskoláját, a Zrínyi-gimnáziumot kereste fel, majd a városházára látogatott, ahol Balaicz Zoltán és Doszpoth Attila alpolgármesterek fogadták. Beszélgetésük témája az uniós források minél jobb kihasználásának a lehetősége volt, és szót ejtettek a jövőbeni fejlesztések szükségességéről is. Az európai biztos végül a helyi gazdasági főiskolán, az Infocentrumban tartott előadást az uniós szociálpolitikáról és az előttük álló feladatokról.

Ugyancsak Zalaegerszeg vendégeként üdvözölték a városházán Szlovénia magyarországi nagykövetét, Szent-Iványi Istvánt és Molnár G. Bíborka kulturális attasét. A megbeszélésen jelen volt Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán és Doszpoth Attila alpolgármesterek, Gecse Péter, az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke és Szemes Péter személyi titkár.

 

zeg23.jpg

 

A megbeszélésen mindkét fél kiemelte a határ menti kapcsolatok fontosságát, ápolását és fejlesztését.  Szó esett a két ország turisztikai, kulturális és gazdasági együttműködéséről, a kapcsolatok erősítéséről. Ez utóbbiról elhangzott, hogy a lendvai térséggel évtizedek óta ápol szoros barátságot Zala megye és Zalaegerszeg.

Szent-Iványi István bemutatkozásra hívta a város vezetését június 16-án Ljubljanába, a Szlovénia függetlensége kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK