2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csak Rómeó és Júlia

2011. szeptember 24. szombat, 07:40
Címkék:

„Csak” Rómeó és Júlia. Mégis ötven percig folyamatosan betöltik a színpadot. Ami egyébként alig berendezett, inkább semennyire. Van benne, azonban egy fantáziadús emberek számára sokoldalú kellék. Kosztüm sincs. Csak kockás, illetve csíkos nadrág, meg trikó. Meg egy plüss cica a figurás papucsok mellé. Meg a mobiltelefon. És színpad sincs. Csak tantermi deszka. A sok nincs ellen ott a színészi játék. Na az nem kevés. A Hevesi Sándor Színház új, diákoknak szánt dráma adaptációja sikerrel debütált. 

 

 

csak-romeo_047.jpg

A Csány - szakközépiskola diákjai voltak az első bemutató nézői, és néhányuk egyben közreműködője is a szeptember 22-i előadásnak, mely egyben a színház évadnyitó darabja is volt. Rómeó és Júlia szerepében Barsi Márton és Madák Zsuzsanna, akiket Vass János Pál játékmester és néhány előadás közben felkért diák egészít ki. Így hangzik el a klasszikus dráma kizárólag a két főszereplő narratívájával, a szerelem témakörre koncentrálva a művet. Az előadás végén interaktív foglalkozás következik, ahol megbeszélik az elhangzottakat, sőt néhány alternatív befejezést is kitalálnak és sebtében színre visznek.

 

csak-romeo_038.jpg

Madák Zsuzsanna az első bemutató izgalmain túl elmondta, ezzel az alternatív és interaktív darabbal főleg az a céljuk, hogy bátorítsák a diákokat a kreativitásra, hogy merjenek saját megoldásban gondolkodni, megszólalni, elmondani a véleményüket. Lehet ugyanis kreatívan élni, ki lehet találni dolgokat, vállalni a véleményt és meghallgatni a másikat.Ezen üzenetek mellett megvolt a színházi katarzis, a nevetés és a könnyek egyaránt, maradandó élményt hagyva a színházról, és Rómeó és Júliáról.

 

csak-romeo_026.jpg

A művet Sztarenki Pál és Madák Zsuzsanna rendezte, a zenei vezető Máriás Zsolt. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK