2020.07.09., csütörtök - LukréciaZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Azáleás - Aranyoslapi - Tv-torony "szentháromság" - Újdonságok nélküli erdőjárás

Címkék: Pánczél Petra
Sokáig az Azáleás-völgy - Aranyoslapi-forrás - TV-torony "szentháromság" volt a legnagyobb turisztikai attrakció a városban; legalább is nekünk, kertvárosi kölyköknek.

Szinte nem volt olyan ünnep, hogy ne buszoztatták volna ki a fél iskolát egy-egy számháborúra, erdei sétára vagy szalonnasütésre az Alsóerdő valamelyik népszerű pontjára. (...)

(...) Ezzel együtt maradt az Aranyoslapi - Azáleás - TV-torony szentháromság is; pontosabban úgy maradt. Abban a "nyolcvanasévek" állapotban. Ami meg történt, azt leginkább amortizációnak hívják. A rendszerváltozás óta több ötlet (és látványterv) született arról, hogy hogyan lehetne fejleszteni a környéket. Pénz (pályázati forrás) viszont sosem volt, és szerintem valós szándék sem. Mert egyik döntéshozó sem volt teljesen biztos abban, hogy megéri-e "belepiszkálni" a zöld környezetbe. Építkezés, zaj, fakivágás, parkrendezés, átmeneti lezárások... lakossági nemtetszés. Arra meg végképp nincs garancia, hogy a beruházás fellendíti a turizmust. Ahhoz valami attrakció is kéne, valami olyasmi, ami máshol nincs. Mert lássuk be, erdő, tavacska, torony/kilátó elég sok helyen van. Látogatható TV-torony (ha jól tudom) viszont mindössze három van az országban, így ezen a nyomon érdemes lenne elindulni.

Bővebben: http://kultourvidek.blogspot.hu/2016/09/azaleas-aranyoslapi-tv-torony.html

Forrás: KulTour-Vidék

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK