2020.07.09., csütörtök - LukréciaZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Lövő felé bringaúton - Teskánd, végállomás!

Nem nagy sportteljesítmény Zalaegerszegről Zalalövőre eljutni biciklivel. A végállomás legyen mondjuk a Borostyán-tó. Oda-vissza körülbelül 50 kilométer. Szintkülönbségek gyakorlatilag nincsenek, a teskándi focipályától Zalalövő határáig kerékpárúton haladhatunk.

Az elmúlt években elég sokszor jártam ezen az útszakaszon (hol kisebb-nagyobb társasággal, de egyedül is), és mindannyiszor elcsodálkoztam azon, hogy mennyire gyér a forgalom. Maximum néhány hozzám hasonló hobbi-bringással, vagy versenyre készülő országúti kerékpárosokkal, egy-két futóval, illetve a falvak között közlekedő emberekkel találkoztam.

Hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy kevesen használják az utat? Szerintem egyrészt nincs kellően propagálva, és nem épült még be a köztudatba. Másrészt tényleg kevés a látnivaló útközben, és aki egyszer-kétszer már végigment rajta, lehet, hogy harmadszorra már nem találja érdekesnek.

A harmadik ok - és talán ez áll a legközelebb a valósághoz - az az, hogy a Zala-völgyi kerékpárút még mindig nincs összekötve Zalaegerszeggel. Majdnem tíz évig csak Lövő és Bagod között volt az út kiépítve, két éve adták át a Bagod-Teskánd szakaszt. Teskándnál el is készült a zalaegerszegi leágazás, de az út egyelőre a semmibe fut. Éppen úgy, mint az elvileg a városból Zalaszentgrótra tartó kerékpárút, amit Zalaszentiván után "elfelejtettek" továbbépíteni, és a bringaút egy földhányás után egyszerűen beletorkollik az országútba.

Bővebben: itt

Forrás: KulTour-Vidék

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK