2020.07.04., szombat - UlrikZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Prága, turnéállomás! - Axl Rose, Kafka, meg a Pisilő férfiak

Azért mentem most Prágába, mert 1992-ben még túlságosan kislány voltam ahhoz, hogy a szüleim elengedjenek Budapestre... Guns N' Roses koncertre. Valószínűleg most is lemaradtam volna a buliról, ha a barátaim nem állítanak kész tények elé.

Hezitáltam ugyanis nem keveset, hogy vajon érdekel -e ez még engem ennyi idő távlatából? Egy félig halott zenekar, ami csak a nosztalgia meg a pénz kedvéért indult amerikai meg európai turnéra.

Különben is, ritkán hallgatom már a számaikat (maximum éjszakai vonatokon a Nightrain-t), és a zenei ízlésem is módosult némiképp az elmúlt évtizedekben.  A hosszú gitárszólók már réges-rég untatnak, és a kilencvenes évek dallamos rock-slágereit visszahallgatva, időnként a Rolling Stones klasszikusai is dögösebbnek és időtállóbbnak tűnnek. Mick Jagger mozgáskultúrájáról már nem is beszélve. :)
Szóval tőlem szokatlan módon sunnyogtam, hogy akkor most megyek -e vagy sem. A kérdés aztán eldőlt: "vettünk Neked is jegyet!" - mondták a srácok. Július 4-e, prágai reptér! Oké köszi, Prágában még úgysem jártam. Így legalább egy turnéval letudom Axl Rose-t meg Franz Kafkát...

Mikor Axl Rose feje megjelent a ledfalon, komolyan elgondolkodtam azon, hogy ez a felpüffedt képű, tömzsi bácsi tényleg ugyanaz a szépfiú -e, akivel évekig ki volt tapétázva a szobám fala. Jó, persze én sem vagyok az a hamvas gyereklány. Na, de mi a fenét csinált ez magával??? Tudom, a "sex and drugs and rock and roll" tehet mindenről. Így lett a szexi Axl fiúból eltorzult Rózsika bácsi (ezen azért röhögtünk egy sort), akinek nemhogy az arca nem a régi, de még a jellegzetes csípőmozgása is csak legenda....

Bővebben: itt

Forrás: KulTour-Vidék

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK