2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Bábművészeti Világtalálkozó

2023. május 21. vasárnap, 08:45
Címkék:

2023. MÁJUS 27., SZOMBAT, 15:00–18:15
Bábművészeti Világtalálkozó — gyereknapi maskarádé
Dísz tér

15.00: CLIVE CHANDLER ÉS A SÉTÁLÓ ÓRIÁSOK (GB)
óriásbábos felvonulás
Óriás vásári figurák bolyonganak a város utcáin és közben oda-oda szólnak a mellettük sétálóknak. Odamehetsz hozzájuk és kezet ráznak veled, vagy csak messziről csodálhatod őket, vagy akár táncra is kérheted Judyt az asszonyságot, netán éppen Punch próbál meg téged táncba hívni. A „kis”baba pedig mindig elcsavarog. A messzeföldön híres vásári bábok óriás-mókás változatai ezek a figurák.
A The Walking Tall Company vezetője és rendezője a híres angol vásári bábjátékos, Clive Chandler, akinek paravános bábjátékával is találkozhatunk majd a fesztivál alatt.
15.30: CLIVE CHANDLER PROFESSZOR VILÁGHÍRŰ
PUNCH ÉS JUDY SHOW-ja (GB)

vásári kesztyűsbábos előadás
Clive Chandler a hagyományos Punch & Judy show egyik legtehetségesebb játékosa, aki országos és nemzetközi hírnévnek örvend. A vásári bábjátszás a maga fanyar, de harsány angol humorával több, mint 360 éve szórakoztatja az angolokat és roppant népszerűségnek örvend Anglia szerte. Maga Chandler "professzor" több mint 30 éve mutatja be "világhírű" műsorát, és roppant nagy tapasztalattal rendelkezik a mosolyra fakasztás művészetében.
Az előadás a gyermekeknek szól, valamint a mindenkiben ott lakozó gyermeknek így bármilyen korosztályt megkacagtat. A jellegzetes, magas hangján megszólaló Mr Punch mellett találkozhatunk a feleségével, Judyval, a lóval, a babával, a rendőrrel és az ördöggel. Ó, és vigyázzatok a krokodillal!
16.30: TrappTop Flotta:
A NAP ÉS A HOLD ELRABLÁSA (H)

óriásbábos, gólyalábas produkció
Két lisztes képű clown érkezik a térre. Hozzá látnak, hogy felépítsék az univerzum földi mását: létra, szalag és az égitestek jelképei az építőanyag. Mire elkészül, a gyerekek közreműködésével, a Fekete Lovas is megérkezik. Elrabolja Napot és a Holdat. Vajon sikerül visszaszerezni?
(a TeatRum TrappTop gólyalábas-maszkos előadása korhatár nélkül) Rendezte: Rumi László
17.15: Sarkadi Bence:
VILÁGJÁRÓ MARIONETTEK (H)

utcai marionettjáték
Sarkadi Bence marionett-művész 22 éve foglalkozik bábszínházzal, eddig 44 ország többszáz fesztiválján szerepelt egyszemélyes előadásaival.
A Pados mesék c. felnőtteknek szóló előadás a szeptemberben megrendezett 21. Charleville-i Nemzetközi Bábfesztivál versenyprogramjában szerepelt, csakúgy, mint Sarkadi Bence másik előadása, a Világjáró marionettek. Charleville-ben 2009 óta nem volt magyar bábos az IN-programban, és a fesztivál 60 éves történetében ez az első alkalom, hogy magyar szóló játékos előadásai kaptak meghívást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK