2024.06.25., kedd - VilmosZalaegerszeg időjárása

Laza Média

SANCTUM - Ki viszi át a szerelmet? - Lutter Imre, Huzella Péter

2024. április 29. hétfő, 20:07

2024. május 3.  péntek 17.30
SANCTUM - Ki viszi át a szerelmet? - Lutter Imre, Huzella Péter
Bagod, Faluház

SANCTUM - Az összművészeti program egy művészi dialógus:
A fellépő alkotók arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. A közérthető, zenés beszélgetésben, előadásban a művészet olyan "megrendítő" pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is. Ehhez a zene és a versek által hívunk mindenkit utazásra május 3-án a Sanctum szentélyébe: a Ki viszi át a Szerelmet? előadáson Lutter Imre Radnóti-díjas versmondó előadóművész, műsorvezető, költő és Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes lesznek vendégeink.
* LUTTER IMRE hiszi, "a sorok között ott van az élet. És hiszem, hogy mindenki szeret élni: „játékban élni, mely valóra vált”. Ezt mutatom meg, amikor verset mondok aYouTube-on, amikor filmet készítek, amikor színpadra lépek, vers kívánságműsorral jelentkezem a Facebookon, beszélgetek ismert és népszerű vendégekkel a Sorok között az ATV Spiriten, Soron kívül pedig a YouTube-on és a Spirit FM-en. Mert a dolgok változnak. A vers örök."
* HUZELLA PÉTER Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes, a Kaláka, majd a Neil Young Sétány (NYS) formáció tagja. A művész családba született Huzella Péter a megzenésített verseket előadó Kaláka együttes tagja volt 1975-1995 között. Az együttesből 1995-ben vált ki, azóta önálló estekkel, zeneszerzői és előadóművészi pályájának változatos szakaszaiban dolgozik. 1995 óta a Merlin Színházban és a Kolibri Színházban szerző, előadó. 1989 óta fellépésein Zalán Tibor költővel írt balladáit adja elő, valamint egyszemélyes interaktív színházi előadást játszik gyermekeknek Tudod-e, hol van Garaboncia? címmel.
Az esemény látogatása ingyenes.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK