2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Programajánló

2019 decemberében a következő programokat ajánlja

2019. december 01. vasárnap, 16:05 - január 01., 00:00

A József Attila Városi Tagkönyvtár

 

2019 decemberében a következő programokat ajánlja:

 

2019. november 20. – december 31.

„Zendalától a mandaláig” címmel Kóta Erika alkotásait tekinthetik meg 2019. december 31-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

2019. december 2. 17.00 Öröm Kör

17.00. „Bóbita” okosító torna 0-3 éves korig – Horváth-Rashed Piroska gyógytornásszal

17.00 Mikulásváró mese 3-6 éves korig - Illésné Szekeres Eleonóra óvónővel

17.20 Játszóház - Illésné Szekeres Eleonóra óvónővel

2019. december 5. 13.00 Közönségtalálkozó

Az Olvasó Manó Könyvolvasó Verseny keretében ezúttal Galambos Berni író lesz a vendégünk.

2019. december 10. 15.30 Fel a netre öregem!

Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul a Fel a netre öregem! című internetes, levelezős játékunk, mellyel elsősorban a nyugdíjas korosztályt szólítottuk meg. A résztvevőknek zenés ünnepi műsor keretében adjuk át a díjakat.

DJP PONT a könyvtárban

A Digitális Jólét Program keretében könyvtárunkban segítséget nyújtunk az internetes

ügyintézésben, valamint az informatikai eszközök használatában.

Számítógépes tanfolyamok

Folyamatosan várjuk a jelentkezőket kezdő és haladó internethasználati, valamint szövegszerkesztő

és táblázatkezelő tanfolyamainkra. A részletekről érdeklődjenek telefonon vagy személyesen könyvtárunkban!

Könyvajánló

Antalffy Enikő: Tanuljunk gyorsan angolul! – CD melléklettel

Hasznos információk, Részletes nyelvtani magyarázatok, Átfogó szókincs

Angol nyelvterületre szeretne utazni, és szeretne gyorsan alapszintű angoltudásra szert tenni? Esetleg tanult már angolul, és szeretné feleleveníteni tudását? Kiadványunk segítségével gyorsan elsajátíthatja az angol nyelv alapszókincsét és nyelvtanát. A könyvben található egyszerű nyelvtani magyarázatok és gyakorlófeladatok segítenek az összefüggések megteremtésében. Tanuljon napi 20-25 percet, gyakoroljon a hanganyag segítségével, és az angol nyelv nem okoz többé gondot!

 

Jami Attenberg: A felnőttkor küszöbén

Andrea Bern New Yorkban, a világ közepén él, biztos munkája van, körbezsongják a férfiak, nem meglepő hát, hogy úgy érzi, élete semerre sem tart. Súlyos betegséggel világra jött unokahúga azonban egész családját életük átértékelésére készteti, és Andreának is rá kell jönnie, hogyan képes felnőtté válni. Jami Attenberg rendhagyó felnövés története kíméletlenül mulatságos és egyben megkapó olvasmány.

Olvasói vélemény:

„Nem egy könnyű könyv. Sőt, egészen le tudott törni helyenként.

Kortárs, nagyvárosi krónika. Nemcsak egy nő története, hanem rajta keresztül egy egész rétegé.”

(BBetti86 – moly)

 

Nyáry Luca: Vigyázat, törékeny!

A boldogságon nincsen lejárati dátum?

Zsófi tizenhat éves, a legjobb barátja a fülhallgatója, az érzelmek kikészítik és fogalma sincsen hogyan tovább. Az anyja halála óta hibás puzzle darabként tengődik, élete egy véget nem érő lejtő. Zsófi retteg attól, hogy mi várja az alján, éppen ezért úgy dönt, hogy nem is akarja megtudni és helyette inkább az életből kivezető utat választja. Ehhez azonban még el kell intéznie valamit: meg akarja magyarázni a húgának, hogy miért teszi ezt. Zsófi összeszedi életének minden olyan eseményét, amely ehhez a naphoz vezetett; félrecsúszott estéket, kísértő emlékeket és kisiklott barátságokat. Vajon törvényszerű egy ekkora tragédia után az összeroppanás, vagy elcsíphetők azok a pillanatok, amikor még van választás? A keserédes és realisztikusan durva jelentekben bővelkedő regény ezekre is választ keres.

Nyáry Luca első könyve kendőzetlenül mutatja be a depresszió legkeményebb arcait is. A Vigyázat, törékeny! nem csupán egy tehetséges fiatal szerző regénye, hanem korrajz és látlelet is, a szereplőké és a kamasz lété egyaránt. Rólad – Neked.

Olvasói vélemény:

„Őszinte. Felkavaró. Elgondolkodtató.”

(Könyveslány – moly)

 

Sarah Turner: Sz@ranyu naplója

Az anyaság fantasztikus csúcspontjai, és érzelmi mélypontjai

EZ NEM NEVELÉSI KÉZIKÖNYV, EZ A VALÓ ÉLET!

A Sz@ranyu naplója olyan őszintén ír az anyaságról, mint amilyen a valóságban: a piszkos, őrjítő, derűs valóságról, arról, hogy nem létezik amolyan „egy kaptafás” megközelítés, és hogy időnként teljesen rendben van, ha fogalmad sincs, mit csinálsz.

A lecke, amit megtanult, miközben két kissráccal viaskodott – a születéstől a fogzásig, a hajnali három órás etetésektől a hisztizésekig, a játszóházaktól a szobatisztaságra szoktatásig – hangos nevetésre ingerel, és megnyugtat a tény, hogy határozottan nem vagy ezzel egyedül.

Olvasói vélemény:

„Szerettem a stílust, tetszett a lazaság és az önirónia.

Ajánlom azoknak a kisgyerekes anyukáknak, akik mosolyogni szeretnének.”

(KönyvMoly_1989 – moly)

 

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak

„Az elesett magyar vidék féltérdre emelkedik a kocsma padlójáról, visszamászik a bárszékre, és mesélni kezd Gyöngyinek a pultnál. Elmeséli az életét. Elmondja, milyen volt dolgozni odakint, milyen lenni odalent, illetve hangosan gondolkodik, milyen is lehet odafent. Olyan-e, mint amit az államtitkárnál látott, amikor ki kellett festeni a nappalit. Mert ha olyan a fent, az talán mégsem olyan jó. Az elesett magyar vidék hősei nem vesztették el a derűt, és még szeretni is képesek. Milyen jó is egy utolsó utáni kocsonyát találni az ablaktáblák között, mikor már azt hittük, elfogyott! Milyen jó is az első nagyfröccs nyáron, miután egész nap nem engedett inni a főnök. Ugye, Gyöngyi? Figyelsz, Gyöngyi?

Bödőcs Tibor első regénye a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve. Amennyire nyomorult, annyira mulatságos. Hallod, Gyöngyi? Visszamásztam, és nézd, repülök!

Olvasói vélemény:

„Szóval jó kis tempós zalai felvágott volt ez az ország kenyerén,

csak az a baj, hogy a mellé kapott bor már megint pimpós egy ideje.”

(Olympia_Chavez – moly)

 

Christopher Paolini: Eragon

2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói. Miről szól a regény? Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel – egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.

Olvasói vélemény:

„Úristen! Hihetetlen volt ez a könyv!

Hogy képes egy 15 éves fiú ilyen könyvet írni?”

(Erza - moly)

 

Frei Tamás: A megmentő || André 1.

Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás – Frei Tamás kalandregénye új műfajt képvisel a magyar könyvpiacon. Igazi újdonság! A napjainkban játszódó kőkemény thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat. A könyv izgalmas utazás egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé. Oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi kémek a főszereplői a Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő történetnek. Magyarország titkai egy bennfentes szemével! Élvezd ki és értsd meg, de aztán éld is túl!

Olvasói vélemény:

„Hatalmas, pozitív meglepetés!”

(Tiger205 – moly)

Folyóirat ajánló

 

 

Az Élet és Irodalom magyar irodalmi-közéleti hetilap 1957 óta. Ezen a néven 1923-ban már megjelent magyar folyóirat. Olvasói elsősorban a nagyvárosi értelmiség köréből kerülnek ki. A lap irodalmi megfogalmazásban ad tudósítást a közélet fontos történéseiről, másrészt teret ad kortárs művészek írásainak elsőrendű nyilvánosságra kerüléséhez, kritikáival pedig hírt ad a művészet számos területéről.

Bővebb tudnivaló az Élet és Irodalomról a linkre kattintva elérhető: https://tinyurl.hu/dwU7/

Az Élet és Irodalom folyóirat online elérhetősége a linkre kattintva megtekinthető: https://www.es.hu/

 

A Lakáskultúra prémium lakberendezési és életstílusmagazin, melyet a tradíció, a szakmaiság, az igényesség és a magas minőség jellemez. Nívós cikkeivel segít megismertetni az olvasóval a saját igényeit, és megtalálni a leginkább hozzá illő stílust, irányt mutat, ötleteket, hasznos tanácsokat ad az otthon berendezéséhez, dekorálásához - legyen szó akár a meglévő lakás felújításáról vagy egy új megálmodásáról. Színes képet nyújt az aktuális hazai és külföldi lakberendezési trendekről, egyaránt bemutat hétköznapi, egyedi és exklúzív lakásokat stílusokat is.

Forrás: https://tinyurl.hu/Kzjg/

A Lakáskultúra magazin online elérhetősége a linkre kattintva megtekinthető: https://tinyurl.hu/yk

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK