2020.03.29., vasárnap - Zalán Zalaegerszeg időjárása

Programajánló

Balaton Színház, 2017-ben

2016. december 14. szerda, 15:42 - x 00., 00:00

SOK HŰHÓ SEMMIÉRT
  

Balaton Színház, 2017-ben 
William Shakespeare
SOK HŰHÓ SEMMIÉRT
-vígjáték-
Veszprémi Petőfi Színház
A buja és forró Messinában a Leonátó ház hölgyei már nagyon várják a háborúból győztesként visszatérő katonákat, hisz amint a hősök megérkeznek, kezdődhet a kacérkodás és a csábítás örök játéka. A nemek harcát csak ideig-óráig döntik el a csókcsaták és az ádáz szópárbajok, az igazi nehézfegyver itt bizony a pletyka. Akit a világ a szájára vesz, annak nincs menekvés, leterítik – csak reménykedni tudunk, hogy az illetőnek szerencséje lesz, és egy nászi ágyban landol. Shakespeare talán legbájosabb komédiája igazi bolondos, szerelmi kergetőzést ígér.
Rendező: Lendvai Zoltán
Web: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Aktualis-evad/Sok-huho-semmiert
 
MINDENT ÉVÁRÓL
  


 
Balaton Színház, színházterem

Mary Orr
MINDENT ÉVÁRÓL
-színmű-
Orlai Produkció
A lelkes színházrajongó, Eva Harrington kitartóan minden este ott várja kedvenc színésznőjét, Margót a művészbejárónál. Egy nap szerencséje lesz, bejuthat a vágyott szentélybe, a nagy színpadi sztár öltözőjébe, és megismerheti a színház bennfenteseinek világát, az ünnepelt sztárt, a népszerű házi szerzőt, a rettegett kritikust, és Thália szentélyének többi szereplőjét. Röpködnek a szellemességek, fergeteges komédia kerekedik, ám ez a játék nem csak játék. Sokkal több annál. A színdarab filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.
Főbb szerepekben: Hernádi Judit, Kovács Patrícia, Egri Márta, Mészáros Máté, Szikszai Rémusz, Márton András, Bercsényi Péter, Rujder Vivien
Rendező: Pelsőczy Réka
Web: http://orlaiprodukcio.hu/plays.php?id=4059

 

SOSE HALUNK MEG
 

 
Balaton Színház, színházterem

Dés L. – Nemes I. – Koltai R. – Nógrádi G.
SOSE HALUNK MEG
-musical-
Pannon Várszínház
Koltai Róbert felejthetetlen filmje ezúttal Dés László nagyszerű zenéjével musicalként elevenedik meg. A vállfás Gyuszi bácsi nemcsak serdülő unokaöccsét, hanem bennünket is végig kísér a 60-as évek elejének Magyarországán, miközben különleges helyszínekkel, jellemekkel, élethelyzetekkel ismerkedhetünk meg. Ez a derűs történet egyben egy kis ember szenvedéstörténete, egy igazi pesti vagányé, akinek alakjában jól ismert hősök köszönnek vissza: A tizedes meg a többiek főhőse, A régi idők focija Minarik-ja, természetesen mindenek előtt Koltai Róbert filmbéli figurája. A Pannon Várszínház előadásának egyik érdekessége, hogy a filmes dramaturgia nem technikai eszközökkel, hanem az élő színház lehetőségeivel és erejével valósul meg.
Főbb szerepekben: Koscsisák András, Szelle Dávid, Oravecz Edit, Kiss T. István, Kiss Dávid, Molnár Ervin
Rendező: Vándorfi László
Web: http://www.pannonvarszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=555:sose-halunk-meg&catid=91:saja-teloadas&Itemid=66
 
LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK!


Balaton Színház, színházterem

Forgách András
LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK!
-családi musical-
Budaörsi Latinovits Színház
Volt egyszer egy pap, évszázadokkal ezelőtt. Nem érdekelte a pompa és a csillogás, karrier –csak az árva gyerekek nevelése és a jó keresése. Ám amióta világ a világ, az ilyen embernek meggyűlik a baja az Ördöggel… Volt egyszer egy olasz film, évtizedekkel ezelőtt, amely közismertté tette ennek a papnak a történetét. Nagy sikert aratott Magyarországon is.
És most születik egy előadás, ahol elmeséljük ennek a kalandos sorsú papnak, Néri Szent Fülöpnek az életét –zenével és sok-sok gyerekszereplővel. „Legyetek jók, legalább egyszer az életben!”
Főbb szerepekben: Kardos Róbert, Bock Albert, Lenky Péter, Mészáros András, Endrédy Gábor, Hajdú László , Papp Kinga, Nagy Alexa, Tövispataki Beáta, Szegezdi Róbert, Presits Tamás, Széll Attila, Balogh Bodor Attila…
Rendező: Czeizel Gábor
Web: http://www.latinovitsszinhaz.eu/hu/eloadasok/bemutatok.html?eloadas_id=7787#page1
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK