2021.09.19., vasárnap - VilhelminaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Balaton Színház

2017. június 04. vasárnap, 15:27 - június 18., 00:00


TRIANONI MEGEMLÉKEZÉS
 
Június 4. (szombat) 16.30
Igazság kapuja
 
JAZZ-BALETT GÁLA


Június 9. (péntek) 17.00
Balaton Színház, színházterem

A Goldmark Károly Művelődési Központ jazz-balett csoportjainak évadzáró gálaműsora.
A belépés díjtalan!
 
TÜNDÉRRÓZSA NÉPTÁNCGÁLA

Június 10. (szombat) 18.00
Balaton Színház, színházterem

A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport évadzáró gálaműsora.
Web: http://www.tunderrozsa91.atw.hu/
 
ZSÉDA
ZSÉDA: KÉMIA

Június 17. (szombat) 20.00
Balaton Színház, színházterem

lemezbemutató koncert
“A magyar könnyűzene meghatározó női előadója 4 év után készítette el új, Kémia című stúdióalbumát. A hatodik nagylemez 15 dallal és különleges koprodukciókkal várja a közönséget. A Kémia számos különleges koprodukciót tartalmaz: az első, „Óceán” című dal a lemez előfutáraként jelent meg szeptemberben, és Rakonczai Viktor és Lotfi Begi szerezte. Az „Óceán” egy érzéki, titkokkal teli, nőies szerzemény, amelyben az óceán a nőt szimbolizálja. Egy másik koprodukció eredménye az „Úgy szeretném” című dal, amelyet Demjén Ferenccel együtt adott elő az énekesnő, és amely egy teljesen új változatban került a lemezre. Ifj. Malek Miklós és édesapja, id. Malek Miklós közösen dolgozták át a dalt, amely szimfonikus zenekari kísérettel szólal meg a lemezen.
A „Fosszíliák” című számot a SuperStereo zenekar írta Zsédának, és mindenkinek szól, aki ölelt már valaha annyira, hogy eltűnt számára a világ, a következő, „Szórd fényed rám!” című dalt pedig a jazz zenész Balogh Tamással közösen hívta életre Zséda, és a Nemzeti Tehetség Program himnusza lett. A megszokott magyar nyelvű dalok mellett egy francia szerzemény is helyet kap: a „Jours Sourds” című dal szövegét Lackfi János írta. A sanzon a párizsi terrortámadásokkal egy időben szólalt meg először a nagyközönség előtt először, ezzel más értelmet nyert: „A Jours Sourds egy szerelmes dalnak indult, azt az érzést dolgozza fel, amikor a fejünk felett leszakad az ég egy kapcsolat végén. Az, hogy ez a kép és a dal is teljesen más értelmet nyert, hátborzongató.” – mondta Lackfi.
A lemez záróakkordjaként az „Úgy szédülök én” című jazzballada szólal meg, amely a többek között Sinatra és Billie Holiday által is feldolgozott „You Go To My Head” dal átírása. A dal egyszerre zárja le a lemezt és indít el egy lehetséges irányt az énekesnő karrierje számára – és valljuk be, ki ne imádna egy Zséda jazz-lemezt?”
(Forrás: http://music-daily.hu/)

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap – Cseh Tamás program
Jegyár: 3.900 Ft

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK