2024.02.28., szerda - Ákos, BátorZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Giro d’Italia Hungary 2022

2022. május 06. péntek, 15:21 - május 08., 00:00

VÁRJUK A VENDÉGEKET A GIRO D’ITALIÁRA!
Különleges programok, ajánlatok várják a GIRO d’Italiára érkezőket Gyenesdiáson. Szurkoljon velünk!


Giro d’Italia Hungary 2022
2022. május 6-8.

A világszínvonalú kerékpáros rendezvény és sportfesztivál kezdő állomásának házigazdája 2022-ben Magyarország. 
GIRO d’Italia a világ egyik legnagyobb, legnézettebb kerékpáros körversenye, melynek során a versenyzők Olaszország festői, erőpróbáló tájain tekernek 3 héten keresztül.
Az 1909-ben indított verseny az elmúlt években csupán 13 alkalommal startolt Olaszországon kívül. 2022. május 6-án a Nagy Rajt és az időmérő futam helyszíne Budapest. A következő két napban összesen 405,2 km-t tesznek meg a versenyzők.


A harmadik napon, május 8-án Kaposvárról indul a mezőny, melynek során a Balaton északi régióján keresztül, Gyenesdiást is érintve tekernek a balatonfüredi befutóig.
 A mezőny várhatóan 15-16 óra között érkezik Gyenesdiásra.

Gyenesdiás három attrakciós helyszínnel várja a mezőnyt (na meg a közvetítő kamerákat 😉:
1.) a Diási Játékstrandon Kollár Balázs BMX flatland attrakciós kerékpáros bemutatót tart, illetve vízen lesznek vitorlások, kajakosok és a SUP Yoga tornászok is
2.) a Körforgalom mellett a Gyenes Néptánc Együttes köszönti táncával a versenyzőket, továbbá a Regős prés környezetében egy Giro fotópontot alakítunk ki, ahol 14:00 órától szurkolói zászlókat osztunk
3.) A Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület tagjai a Mária szobornál búcsúztatják és lelkesítik a mezőnyt, ahova szeretettel várják a szurkolókat.


A Giro az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye, amit a világ közel 160 országában évről évre több mint 800 millióan követnek a televízió képernyőjén keresztül, a helyszíneken pedig több tízezer magyar és nemzetközi turista és szurkoló kíséri figyelemmel. A Giro nem csak egy sportesemény, hanem egy fesztivál, népünnepély is egyben.


A települések, melyeken áthalad a mezőny mind rózsaszínbe öltöznek; a lakosságnak és az ide látogató turistáknak egész napos rendezvényekkel, aktivitásokkal készülnek a szervezők!
Szurkoljunk együtt ezen a nagyszerű versenyen! Hajrá, Giro! 💗
A Gyenesdiást is érintő 71-es főút szakasz 2022. május 8-án, vasárnap 12:45 perctől 15:50 percig teljes lezárásra kerül! Tisztelettel kérjük, hogy az erre az időszakra eső kötelező vagy választott tevekénységük végzéséhez ezt a korlátozást vegyék figyelembe!

A szervezők nevében is köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
Foglaljon SZÁLLÁST erre a különleges hétvégére!
ÉTTERMEINK nyitott teraszokkal várják vendégeiket

További információk a versenyről: Giro d’Italia Hungary 2022

További információ, szálláskeresés:

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi utca 2.
+ 36 83 511 790
gyenesdias@tourinform.hu

(A programváltoztatás joga fenntartva.)

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK