2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Programajánló

GIUSEPPE NOVA, MARCZI MARIANN

2022. augusztus 03. szerda, 09:08 - augusztus 04., 00:00

GIUSEPPE NOVA, MARCZI MARIANN

Helyszín: Festetics-kastély (Keszthely, Kastély utca 1.)

Időpont: 2022. 08. 03. , 20:00
„Rendkívüli zenei érzék”, „zeneművészet a maga tökéletességében”, „egyszerűen isteni” – ilyen jelzőkkel méltatják a kritikusok Giuseppe Nova fuvolaművész előadását, aki Marczi Mariann zongoraművésznő kamarapartnereként érkezik az idei Klassz a pARTon! fesztiválra.
Giuseppe Nova 1982-ben debütált szólistaként a RAI Szimfonikus Zenekarral – ez jelentette a kezdetét annak a máig tartó sikeres szólista életútnak, melynek részeként bejárta Európa, az Egyesült Államok és Ázsia legrangosabb koncerttermeit. Munkásságát több kiemelkedő elismeréssel, köztük a Prágában átadott, művészi és kulturális tevékenységért járó Európai Díjjal jutalmazták.

Marczi Mariann számos hazai és európai verseny díjnyertese, Magyarország legnagyobb koncerttermeinek állandó fellépője. Európa csaknem összes országában vendégszerepelt, és játékát őrzik többek között a Magyar Rádió, az Osztrák Rádió, az NDR és a müncheni Bayerischer Rundfunk felvételei. Repertoárja, mely szóló- és kamarazenei darabokat egyaránt magában foglal, a korai barokk művektől a kortárs szerzők műveiig terjed. Több ősbemutató is fűződik a nevéhez. Marczi Mariann életében koncertjei mellett meghatározó részt foglal el a tanítás, a Zeneakadémia egyetemi adjunktusa.

Műsor:

A. Mozart: D-dúr rondó, K. 374

A. Mozart: C-dúr Andante, K. 315

Donizetti: C-dúr szonáta – Largo; Allegro

Massenet: Thäis – Meditáció

Verdi–Popp: Rigoletto-fantázia, op. 335

Franz Doppler : Magyar fantázia pasztorál, op. 26

Bizet: Carmen – Entr’acte; Variációk a Habanera témájára

https://www.klasszaparton.hu/hu/programok/giuseppe-nova-marczi-mariann-2022-08-03-20/

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK