2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Göcseji Múzeum

2021. április 01. csütörtök, 08:48 - x 00., 00:00

Göcseji Múzeum

„Bolondos egy hónap / április hónapja,
hol kalap a fején, / hol báránybőr sapka.
Köpenyegbe burkol, / ingujjra vetkőztet;
mutatja a tavaszt / hol nyárnak, hol ősznek.”


Kányádi Sándor költő soraival kívánunk minden kedves múzeumbarátunknak szép tavaszi hónapot! Mi továbbra is az online térben várjuk Önöket, nézzük, mit kínálunk Önöknek a következő időszakban:

Múzeumi találkozások online

Folytatjuk a tavaly ősszel elkezdett előadássorozatunkat a Göcseji Múzeum YouTube csatornáján. Április 1-jén, csütörtökön 18.30 órakor Az olajipar a sötét Zalában című előadáson vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvény vendége Kiss Nóra, a Göcseji Múzeum néprajzkutatója lesz.
 

MEGNÉZEM AZ ELŐADÁST


Felhívjuk a figyelmüket, hogy lehetőségük van a múzeum YouTube csatornájára való feliratkozásra, hogy minél előbb értesüljenek a programjainkról és bármikor vissza tudják nézni az előadásokat, melyeket utólag felirattal látunk el.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy lehetőségük van a múzeum YouTube csatornájára való feliratkozásra, hogy minél előbb értesüljenek a programjainkról és bármikor vissza tudják nézni az előadásokat, melyeket utólag felirattal látunk el.


 

FELIRATKOZOM


A tavaly ősz óta tartott valamennyi online előadás visszanézhető a múzeum YouTube csatornáján:
 

KORÁBBI ELŐADÁSOK

Múzeumi diáktáborok

A tavasz még csak bontogatja szárnyait, de mi már a nyári időszak eseményeit tervezzük. Ha a járványhelyzet nem írja felül a terveket, idén két alkalommal régésztábort és hat alkalommal kézműves tábort is tartunk.

Régésztáborunkban a történelem és a régészet iránt érdeklődő gyerekeket várjuk, leendő 6., 7. és 8. osztályosokat. Idén hatalmas időutazást teszünk, hiszen az őskorba repít el minket képzeletünk. A sok érdekes ismeretanyag mellett, melyet elsősorban régészek tartanak, kirándulást is tesz a csapat Regölybe, de lehet kelta edényt, bronzkori ékszert és idolt is készíteni.

Kézműves táborunkba a kisebbeket várjuk, 7-12 éves diákokat, akik pedagógusok, népművészek, kézművesek vezetésével tartalmas nyári programban vesznek részt. Megtanulják a szövés, fonás, korongozás, agyagozás, nemezelés, gyertyamártás, gyöngyfűzés, textiljáték készítés, bőr és csuhé tárgyak készítésének fortélyait. A kézműves tábort a Göcseji Falumúzeumban tartjuk.
A részletekről a múzeum weboldalán tájékozódhatnak, de kövessék más internetes tartalmainkat is!

 

TOVÁBB A TÁBOROKHOZ

 

Weboldalunk megújult

Ajánljuk szíves figyelmükbe a Göcseji Múzeum megújult weboldalát. A legszembetűnőbb az új arculat, hiszen a felújított közgyűjteményi épülethez új design elemek is tartoznak majd. A rovatelosztást átláthatóbbá tettük, és új elemekkel is bővítettük a kínálatunkat. Kattintsanak a múzeum honlapjára, fedezzék fel az új tartalmakat, jó böngészést kívánunk!

MEGNÉZEM A WEBOLDALT

Mindszenty (Pehm) József élete

Akik Zalaegerszegen, a Batthyány úton járnak, egészen biztosan észreveszik a változást, napról napra épül és szépül a Mindszentyneum, a Mindszenty (Pehm) Józsefnek emléket állító múzeum. Az intézményhez tartozó web- és Facebook oldal már elkészült, ahol új tartalmakat olvashatnak az apátplébános, majd esztergomi érsek életéről és munkásságáról. Ismerjék meg az embert és az egyházi méltóságot objektíven, történészek és művészettörténészek tükrén keresztül!

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK