2022.05.24., kedd - Eszter, ElizaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Göcseji Múzeum júniusi program ajánlója

2021. június 10. csütörtök, 15:31 - július 31., 00:00

Göcseji Múzeum júniusi hírlevele

Őri István költő soraival köszöntjük Önöket a nyár első hónapján. Különleges évszak kezdődik, már a Göcseji Múzeum is olyan programokkal készül, amelyeken személyesen várjuk a közönséget.

„Véget ér
a hideg tél
elszalad
a tavasz már
virágos rét
fecskenóta
itt a nyár!
itt a nyár!”

Régészet Napja

Európa-szerte régészeti napokat tartanak június közepén, ehhez a projekthez Magyarország is csatlakozott. A régészeti munkát mindig valamiféle sejtelmesség és titok övezi. Az alábbi rendezvény ezt a gyönyörű hivatást, a múlt feltárását hozza közelebb a közönséghez. A június 19-20-ai hétvégén több helyszínen bemutatóval és túrával várjuk Önöket, a részleteket az alábbi oldalon olvashatják:

 


JÚNIUS 19-I PROGAMJAINK
 

JÚNIUS 20-I PROGAMJAINK

Múzeumok éjszakája

Ebben a hónapban rendezi meg minden évben az ország valamennyi közgyűjteménye a Múzeumok éjszakája című rendezvényt. A múzeumoknak ez egy nagyszerű lehetőség, amikor a közönségük felé nem a megszokott módon nyithatnak. A nyáresti kellemes programok a kultúra iránt fogékonyak szívét dobogtatja meg, hamarosan mi is eláruljuk, idén, június 26-án mivel várjuk Önöket.

 

Nyári múzeumi táborok

Az országos járványügyi szabályokat ismét lazították, így lehetőségünk van a nyári napközis táborok létszámának kismértékű növelésére. Kézműves táborunkba fogadjuk még a jelentkezéseket.
 

KÉZMŰVES TÁBOR

Múzeumpedagógiai kínálatunk megújult

Néhány hete keddtől vasárnapig ismét tárt karokkal fogadjuk Önöket a Göcseji Falumúzeumban. A felnőttek látogatása mellett a gyerekeknek is mindig örülünk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy múzeumpedagógiai kínálatunkat megújítottuk. A részletekről az alábbi oldalon informálódhatnak:

TOVÁBBBarangolás a múltba - Régészet napja 2021

 

A múzeum Facebook oldalai

Naponta új és friss tartalmakkal jelentkezünk a múzeum Facebook oldalain. A https://www.facebook.com/gocsejimuzeum oldalon megemlékezünk minden jeles ünnepnapról, blogbejegyzéseket teszünk közzé, szemet gyönyörködtető műtárgyakat mutatunk meg Önöknek. A https://www.facebook.com/gocsejiskanzen oldalon pedig fotók és kisfilmek segítségével bepillantást engedünk a falumúzeum életébe, valamint néprajzi vonatkozású írásokkal várjuk Önöket.

Érdemes velünk tartani!

Címünk:

Göcseji Múzeum

Batthyány u. 2.

Irodáink ideiglenes címe: Kölcsey F. u. 2.

Zalaegerszeg, Zala 8900

Hungary

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK