2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Göcseji Múzeum májusi

2021. május 11. kedd, 14:09 - június 30., 00:00

„Május,
mosolygó,
békák torkát
megoldó,
gyöngyvirág-nyitogató,
cserebogár-zúgató

     

 

Röptetsz
madarat,
meghozod
a nyarat,
pölyhös
fecskét,
fára cseresnyét!”

Csanádi Imre soraival köszöntjük Önöket az év egyik legszebb hónapján. Mi továbbra is az online térben várjuk Önöket, nézzük, mit kínálunk Önöknek a következő időszakban:

Nyitás

A Göcseji Falumúzeum 2021. május 15-én újra megnyitja kapuit a látogatók előtt, az éppen hatályban lévő kormányrendelet szabályainak betartása mellett. Egyelőre csak  a védettségi igazolvánnyal  rendelkező 18 éven felülieket és a velük érkező fiatalokat, gyermekeket fogadhatjuk. A pontos látogatási rendről a későbbiekben fogjuk tájékoztatni Önöket. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

 

Közösségek hete

Ebben az esztendőben is készülünk a Közösségek hete című rendezvénysorozatra, ami a közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet május közepén.

Május 11-én, kedd este kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Göcseji Múzeum és a Balatoni Múzeum régészeinek jóvoltából. A tizenegy régész feleleveníti a közösségi régészet Zala megyei aktualitásait, szó esik az előkerült fontosabb leletekről, a közös munka sikereiről és persze a humoros esetekről is.

Május 13-án, Zalaegerszeg városnapján, a Múzeumi találkozások online eseményen Dr. Vándor László régész, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója tart előadást Zalaegerszeg középkori emlékeiről a múzeum YouTube csatornáján.


 TOVÁBB

Múzeumi nyári diáktáborok

Bízva a gondtalan nyári hónapokban, nyári napközis diáktáborainkat tovább szervezzük. Várjuk a jelentkezéseket a régész- illetve a kézműves táborainkba.
 

RÉGÉSZ TÁBOR
 

KÉZMŰVES TÁBOR

 

 

A múzeum Facebook oldalai

Naponta új és friss tartalmakkal jelentkezünk a múzeum Facebook oldalain. A Göcseji Múzeum Facebook oldalán megemlékezünk minden jeles ünnepnapról, blogbejegyzéseket teszünk közzé, szemet gyönyörködtető műtárgyakat mutatunk meg Önöknek.

Göcseji Falumúzeum Facebook oldalán pedig fotók és kisfilmek segítségével bepillantást engedünk a falumúzeum életébe, valamint néprajzi vonatkozású írásokkal várjuk Önöket. Érdemes velünk tartani!

Adó 1%

Értéket mentünk – ezzel a mottóval fordulunk Önökhöz, hogy lehetőségeikhez mérten adójuk 1%-ával támogassák a Göcseji Múzeum Salla Alapítványát. E civil szervezeten belül műtárgyak vásárlását segítjük, könyvkiadáshoz járulunk hozzá, konferenciákat szervezünk, régészeti ásatásokat szponzorálunk.
Májusban gondoljon ránk! Adószám: 18961883-1-20

A múzeum másik civil szervezete, a Göcseji Falumúzeumért Közhasznú Alapítvány pedig elsősorban a skanzen működését segíti.
Adószám: 19283210-1-20

Zöld műtárgyakkal a Földért

Áprilisban együtt ünnepeltük a Föld napját, hiszen Európa múzeumai is csatlakoztak a világ legismertebb környezetvédelmi napjához. De hogy ne csupán egy napig tartson a figyelem, az aktuális héten néhány napot a zöld színnek és a Földnek szenteltünk. 
 

TOVÁBB

 

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK