2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Göcseji Múzeum márciusi ajánlata

2021. március 18. csütörtök, 09:19 - április 01., 00:00

Minden kedves múzeumbarátunknak csodás kora tavaszi hónapot kívánunk!

Márciusban már olvashattak hírlevelet tőlünk, most további tartalmakra is felhívjuk a figyelmüket. Várjuk Önöket az online térben, nézzük, mit kínálunk március második felében!

Múzeumi találkozások online

Folytatjuk a tavaly ősszel elkezdett előadássorozatunkat a Göcseji Múzeum YouTube csatornáján. Március 18-án, csütörtökön 18.30 órakor A Zala és Mura folyók térsége a késő bronzkorban: települések, temetők, bronzkori hétköznapok című előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

A rendezvény vendége dr. Száraz Csilla, a nagykanizsai Thúry György Múzeum régész-múzeumigazgatója.

Nyári diáktáborok

A tavasz még csak bontogatja szárnyait, de mi már a nyári időszak eseményeit tervezzük. Ha a járványhelyzet nem írja felül az elképzeléseket, idén két alkalommal régésztábort és hat alkalommal kézműves tábort is tartunk.

Régésztáborunkban a történelem és a régészet iránt érdeklődő gyerekeket várjuk, leendő 6., 7. és 8. osztályosokat. Idén hatalmas időutazást teszünk, hiszen az őskorba repít el minket a képzeletünk. A sok érdekes ismeretanyag mellett, melyet elsősorban régészek tartanak, kirándulást is tesz a csapat Regölybe, de lehet kelta edényt, bronzkori ékszert és idolt is készíteni.

Kézműves táborunkba a kisebbeket várjuk, elsősorban alsós diákokat, akik pedagógusok, népművészek, kézművesek vezetésével tartalmas nyári programban vesznek részt. Megtanulják a szövés, fonás, korongozás, agyagozás, nemezelés, gyertyamártás, gyöngyfűzés, textiljáték és papírsárkány készítés, bőr és csuhé tárgyak készítésének fortélyait. A kézműves tábort a Göcseji Falumúzeumban tartjuk.

A részletekről hamarosan a múzeum weboldalain tájékozódhatnak, kövessék internetes tartalmainkat!

Rovarhotel a skanzenben

Három éve ünnepeljük a Beporzók napját március 10-én. A kezdeményezés rávilágít a beporzók mindennapi életünkben betöltött szerepére és a kihalásuk okozta hatásokra. Az országos rendezvényre 41 múzeum csatlakozott, többek között a Göcseji Múzeum is. A pandémiás helyzetre való tekintettel az online térben vártuk számos programmal a közönséget. A Göcseji Falumúzeumban a kollégák látványos rovarhotelt készítettek, amelyet ki is helyeztek a skanzen területén. A terv az, hogy időről időre a múzeum Facebook oldalán jelentkezünk, s hírt adunk az apró szállóvendégek mindennapjairól. Kövessenek minket minden nap!
 

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK