2020.07.04., szombat - UlrikZalaegerszeg időjárása

Programajánló

József Attila Városi Tagkönyvtár

2020. július 01. szerda, 15:41 - augusztus 01., 00:00

Könyvtárunkban ismét fogadjuk a látogatókat. A könyvek visszavétele és a kölcsönzés lehetséges, a helyben használat biztonsági okokból még nem engedélyezett.

Késedelmi díjat a karantén ideje alatt lejárt dokumentumokra nem számítunk fel.

Online kéréseiket továbbra is fogadjuk!

Nyári nyitvatartás

 

Könyvtárunk a Kispest utcai bejárat felől közelíthető meg.

 

Hétfőtől péntekig 9.00-17.00 óráig tartunk nyitva!

 

Szombaton ZÁRVA vagyunk!

 

FEL A NETRE ÖREGEM! 9.

Májusban is várjuk kíváncsi és lelkes Olvasóinktól internetes fejtörőnk megfejtéseit. További információ: http://javk.dfmvk.hu/dfmvk-aktualis/online-vetelkedo---fel-a-netre-8

 

MUNKATÁRSAINK CIKKAJÁNLÓJA A KÖNYVTÁRUNKBA JÁRÓ FOLYÓIRATOKBÓL

Munkatársaink színes, érdekes cikkeket ajánlanak az online sajtóból. http://www.javk.hu/hirek/munkatarsaink-cikkajanloja-a-konyvtarunkba-jaro-folyoiratokbol-3

KÖNYVES BLOGGER

Új sorozatot indítottunk, amelyben mindig bemutatunk egy-egy könyvekkel foglalkozó blogot. Legújabb bloggerünk: Fehér Judit, a Pandalány olvas blog szerzője http://www.javk.hu/hirek/konyves-blogger-20206

 

A KIS HERCEG - DFMVK – HANGOSKÖNYV

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című műve, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársainak felolvasásában az alábbi linken hallható: http://www.javk.hu/hirek/antoine-de-saint-exupery-a-kis-herceg---dfmvk---hangoskonyv

 

FACEBOOK

Kövessen bennünket facebook oldalunkon is, ahol hasznos információkkal, ajánlókkal várjuk. https://www.facebook.com/jozsefattilavarositagkonyvtar/

 

Könyvajánló

Rhys Bowen: A toszkán gyermek

 

A New York Times sikerszerzőjének lebilincselő regénye egy bátor fiatal nőről, aki a múlt titkainak nyomába ered…1944. A brit pilóta, Hugo Langley ejtőernyővel kiugrik találatot kapott gépéből, és a németek által megszállt Toscanában ér földet. A súlyosan sebesült férfi egy kolostor romjai és a gyönyörű Sofia Bartoli mellett talál menedéket. Ám kibontakozó szerelmüknek egy árulás vet véget… 1973. Hugo elhidegült lánya, Joanna hazatér vidéki otthonukba, hogy intézkedjen apja temetése felől. A férfi személyes holmijának rendezgetése közben felbontatlan levelet talál, amelyet egy bizonyos Sofiának címeztek. Miután elolvassa, Joanna Toscanába utazik, hogy megismerje apja rejtélyes múltját – és önmagát.

 

Rhys Bowen regényét olvasva szinte ott érezzük magunkat a zöldellő olajfák árnyékában, orrunkat kényezteti a toszkán konyha ínycsiklandó illata, és fülünkbe cseng az olasz nyelv semmihez sem fogható dallamossága.

 

 

Carlos Ruiz Zafón: A Köd Hercege (A Köd trilógiája 1.)

 

1943, Spanyolország. A Carver család a háború elől a városból az Atlanti-óceán partjára menekül. Apa, anya, kislány, nagylány és kamasz fiú. Mindenki fél a változástól. Leghamarabb a kislány barátkozik meg a helyzettel, mert érkezéskor már a pályaudvaron a bokájához dörgölőzik egy varázslatos cica.

 

Ez a macska nem issza a tejet. Hízelegni, dorombolni nagyon tud, de a tejre rá se néz. A pókot viszont levadássza!

 

Az új házban rejtélyes dolgok történnek. Szinte tapintható a régi tulajdonosok jelenléte.

Aztán a múlt ködéből lassan kibontakozik egy ördögi figura: a Köd Hercege, aki minden kívánságot teljesít – de megkéri az árát.

 

 

 

 

 

Guillaume Musso: Az írók titkos élete

 

Felejthetetlen olvasmány, szenzációs irodalmi kirakó, amely akkor válik igazán ördögivé, amikor az író az utolsó darabot is a helyére illeszti.

 

1999-ben, három kultuszregénnyé vált művel a háta mögött a híres író, Nathan Fawles végleg leszámol az írással, és visszavonul a Földközi-tenger partvidékének közelében fekvő, csodálatos és vad Beaumont-szigetre.

 

2018 ősze. Fawles az elmúlt húsz évben egyetlen interjút sem adott. Regényei azonban változatlanul rabul ejtik az olvasókat. Mathilde Monney, egy fiatal svájci újságírónő a szigetre utazik, hogy megfejtse a titkot.

 

Ugyanaznap egy női holttestet sodor partra a víz, és a hatóságok megtiltják a ki- és beutazást a szigetre.

Veszélyes párharc kezdődik Mathilde és Nathan között, ahol néma igazság és makacs hazugság áll szemben egymással, a szerelmet és a félelmet pedig csak egy hajszál választja el egymástól…

 

Murakami Haruki: A kormányzó halála

 

A kétkötetes történet főhőse egy harmincas portréfestő, aki, miután elhagyta a felesége, egyszer csak egy neves festőművész hegyi házában találja magát.

A padláson korábban ismeretlen képre bukkan, amivel akaratlanul rejtélyes események láncolatát indítja el – derült ki a Láthatóvá váló ideák című első kötet lapjain. Miután végigkísértük, hogyan sodródott bele rejtélyes eseményekbe, s kötött kapcsolatot különös emberekkel, a regény második, Változó metaforák című kötetéből megtudjuk, hogy csak úgy vethet véget a nyugtalanító történéseknek, ha elvégzi a rá háruló, több mint különös feladatokat.

 

Szerelem és magány, művészet és háború, öröm és veszteség – mind a világhírű japán Murakami Haruki ismerős témája, ezúttal is az ő kifogyhatatlanul gazdag képzeletének megfelelő tálalásban.

 

 

 

 

 

Ane Riel: Fenyőgyanta

 

Jens Haarder tizenhárom éves volt, amikor elveszítette az édesapját. De szerencsére megtanulta, hogyan lehet megőrizni a halottakat az örökkévalóság számára.

Fenyőgyantával.

Jens a világtól elzárva, egy szigeten él édesanyjával, amíg egy nap meg nem ismeri Mariát: szerelmes lesz, megnősül, családot alapít. Felelős családfőként pedig elhatározza, hogy megóv mindent és mindenkit, akit szeret. Bármi áron.

Liv Haarder hatéves, és tébolyult édesapja bűvkörében cseperedik egy csapdákkal körülvett, szeméttel és lopott holmival elbarikádozott házban. Szülei halottnak nyilváníttatták, a külvilág számára ő nem is létezik: nem jár iskolába, nincsenek barátai, a természet az otthona, a sötétség az egyetlen társa. A sötétség, ami elnyeli a fájdalmat.

 

A Fenyőgyanta a veszteségtől való görcsös félelemről, a meghasonlottságról és a paranoiáról szól, valamint arról, mit jelent a szeretet – egy beteg elme nézőpontjából.

Különleges skandináv krimi, melynek fojtogató légköre sokáig nem ereszt.

 

 

Mihalec Gábor: Pár-percek

 

Előfordult már, hogy hétközben alig vártuk, hogy megbeszéljünk valamit a társunkkal, amikor pedig végre ott volt a lehetőség, ötletünk sem volt, mit mondjunk?

 

Mihalec Gábor legújabb könyvében 52 rövid gondolatébresztővel segít átlendülni ezeken a nehézségeken. Minden fejezet egy-egy témát vet fel inspirációt nyújtva a heti házaspáros beszélgetésekhez, melyeket a legtöbb szakember – természetesen a napi kommunikáció mellett – elengedhetetlennek tart a kapcsolat egészségének megőrzéséhez.

Mivel a fejezetek nem épülnek egymásra, szabadon válogathatunk a könnyedebb és a kihívást jelentő témák között. Érdemes azonban legyőzni a belső ellenállást, és mélyebb vizekre evezni, hogy együtt bejárhassuk a kapcsolatunk változásra, újragondolásra szoruló területeit is.

A szerző a saját életéből vett példákkal és a beszélgetést, gondolkodást elindító kérdésekkel az egymás előtti megnyílásra, őszinte kommunikációra, a sebezhetőség vállalására ösztönöz.

 

 

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.

 

Folyóirat ajánló

 

 

 

Praktika

 

A havonta megjelenő Praktika magazin sokféle kézműves technikával készített tárgyat mutat be, részletes elkészítési leírásokkal és sablonokkal, a lakásdíszektől a divat kiegészítőkön át a játékokig, a különféle kézimunkákig.

 

Kreatív családanyák, nagymamák, egyedül élő lányok és pedagógusok forgathatják örömmel, de sok gyerekeknek szóló, illetve általuk megvalósítható ötlet is van benne.

 

 

 

Tematikájában követi az évszakok ritmusát, a nagyobb ünnepeket és a családi eseményeket is.

 

További információk: http://www.praktika.hu/

 

(Kép és szöveg forrása: https://eshop.posta.hu/storefront/hirlapok/auto-motor- sport-szabadid-/praktika/prodB020101.html#prettyPhoto)

 

 

 

 

 

 

 

National Geographic

 

VELÜNK BEJÁRHATJA OTTHONÁBÓL A VILÁGOT!

 

A havonta megjelenő lapszámokban különleges olvasnivalót találhat élőlényekről, természetvédelemről, és képzeletben bejárhatja bolygónk különleges tájait, ráadásul újabb saját rovatokkal, a korábbiakhoz képest több hazai témával is foglalkozunk a lapban.

 

További információk: https://ng.hu/

 

(Kép és szöveg

forrása: https://www.mc.hu/magazin/national_geographic_elofizetes)

 

Impresszum

 

 

Megjelenik havonta

 

Elérhetőségek:

 

József Attila Városi Tagkönyvtár 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.

 

Tel.: +36-92/596-831

e-mail: javtk@dfmvk.hu www.javk.hu

 

 Nyári nyitvatartás:

hétfő - péntek: 9.00 - 17.00 szombat: ZÁRVA

 

Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány Adószámunk: 18959662-1-20

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK