2021.01.21., csütörtök - ÁgnesZalaegerszeg időjárása

Programajánló

József Attila Városi Tagkönyvtár, Könyvajánlója

2020. december 02. szerda, 14:23 - január 01., 00:00

 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/pwx6A1Ui0qOvQilsbr-CJ5UQteKoCHWpvx3JZUH5LiHD6gJE-j-eLrLI1gdfOL1HiqTZ7wHHoeIOe5UJfBTQqroj=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/delfin.jpg

Haddon, Mark: A Delfin

Angelica, az újszülött kisbaba az egyetlen túlélője egy tragikus repülőgép-balesetnek. Mesésen gazdag apja a széltől is óvja, a világtól teljesen elzárva neveli fel a lányt, aki semmit nem tud a róla keringő pletykákról. Ám egy nap Darius, az ifjú műkereskedő mégis eljut a fényűző villába, és többet megért a lány és az apja közötti kapcsolatból, mint amennyit szabadna. 

Az életéért menekülve a Delfin nevű hajón szökik üldözője elől, aki meg akarja ölni őt. S ezzel megkezdődik az őrült, vér-, könny- és sós víz áztatta kaland, amely az elbeszélés hullámain napjaink Franciaországa, az ókori Görögország és a shakespeare-i Anglia között hánykolódik; amely majd elsüllyed a gyász sziklazátonyain, ám mégis partot ér; amelyben kalózok fosztogatnak, pestisjárvány tombol, és egy hercegnő kezét elnyeri egy birkózóbajnok – és amelyben egy kegyetlen világban egy szétszóródott család tagjai próbálják megtalálni az otthon felé vezető utat.
 


https://ci5.googleusercontent.com/proxy/GgNqJudgUnheGCn7kcOKiovtMSmSbCxs-eWPiwSl4mw_D0QMVf8-tc8T3j9pFB-oZDZijvgsOha7SIJTuvuOV3sf2Lht=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/csakaszel.jpg

Harmon, Amy: Csak a szél tudja

Anne Gallagher fájdalmas kötelességének tesz eleget. Írországba tart, hogy imádott nagyapja hamvait ott helyezze végső nyugalomra. Anne-t kislányként elbűvölték a nagypapa történetei az óhazáról, ahol most szinte beszippantják az emlékek, és visszarepítik az időben.
1921-ben Írország véres testvérháború felé sodródik. Amikor Anne feleszmél, sérült, zavart, és nem tudja, hol van, mégis biztonságban érzi magát dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt, aki egy furcsamód ismerős fiú gyámja. Összetévesztik a fiú rég eltűnt anyjával, és Anne elfogadja új személyiségét, mert meggyőződése, hogy az asszony eltűnése összefügg vele. Ahogy egyre nő az országban a feszültség, Thomas csatlakozik a függetlenségért vívott harchoz, és Anne-t is magával sodorja a történelem vihara.

Válaszút előtt áll: lemondjon-e korábbi életéről a szerelemért, amelyről nem hitte, hogy valaha is rátalál?
Amy Harmon regényében az ír történelem tragikus történelmi korszaka és egy különleges szerelem története elevenedik meg magával ragadó módon.
A kötetet 2019-ben a Goodreads olvasói a legjobb történelmi regények közé szavazták.
 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/IC0K_2PatxyfS8PaKY3avxYGmY6HknYr82nIpcpC91IecIczn01VnqCpfk5dRXm1ZhUG5tmxC_vS8lrL7jXML1f1JcP2VA=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/macskaszem.jpg

Atwood, Margaret: Macskaszem

Fabian Risk épp kómába esett kislánya, Matilda mellett ül a helsingborgi kórházban, amikor egy szír fiú brutális meggyilkolása nehéz feladat elé állítja a városi rendőrséget. Hamarosan tudomásul kell venniük, hogy az eset csak bevezetője volt egy szörnyű gyilkossághullámnak, amely végigsöpör a környéken. Az áldozatok száma rohamosan nő, és a gyilkosságoknak látszólag nincs oka, és semmiféle mintázatot nem követnek. Fabian végül kénytelen visszatérni a munkába, a főnökének, Astridnak pedig meg kell szakítania tizenkét lépéses alkoholelvonó kúráját, hogy a sok párhuzamosan zajló nyomozást i rányítani tudja.

Fabiannak eközben még az elhunyt kollégája, Hugo Elvin által hátrahagyott információkat is fel kell dolgoznia, ezért magánnyomozásba kezd, amely mindörökre megváltoztathatja az összekovácsolódott nyomozócsapatot.

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/-6pHZ5zvGweJDVHTTr4GZtM1o4xXMWa-Tehqu-NrIOc7TZbTehNmkvXFexe7RsNNCoKhyN3qFzL1R1ynE_wEbO8=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/bolti.jpg

Hirokazu, Koreeda: Bolti tolvajok

Sibata Oszamu és a fia, Sóta számára a munka egyet jelent a lopással. Szupermarketekbe, trafikokba járnak portyázni, hogy beszerezzék az alapvető léthez szükséges dolgokat. Egy nap hazafelé menet figyelmük megakad a kicsi Jurin, az ötéves kislányon, akit a szülei kizártak a lakásukból. Oszamu képtelen tétlenül nézni, hogy a gyermek a hideg éjszakában fagyoskodik, ezért hirtelen ötlettel úgy dönt, hazaviszi a családjához. Felesége, Nobujo kezdetben elutasítóan viselkedik az új jövevénnyel szemben, később azonban szoros kötelék alakul ki kettejük között. 

Az arakavai ház többi lakója, a havi nyugdíjából tengődő Hacue, valamint Nobujo 23 éves húga, aki szintén a hányatott sorsú kislány befogadása mellett voksol, akinek egyúttal új nevet adnak: Rin. A hatfős család boldogan éli az életét, amíg egy váratlan esemény következtében titkaik napvilágra nem kerülnek.
 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/0Wdse7JGTUhbaA-BwwNiYA2J0zEq_1-d1ZygI6vE7P-HrRFlxVLn2vYJU-nyFP2yJ5UwZyLRi6Tlc0U_iInmgTE=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/henna.jpg

Joshi, Alka: A hennaművész

1949-ben a kötelességtudó és ambiciózus Charlotte álmai egyetlen pillanat alatt szertefoszlanak, amikor az apja megtiltja neki, hogy a számára vonzó reklámszakmában helyezkedjen el. A lány mégis belecsöppen a Miss Subways szépségverseny csillogó világába, amely ellenállhatatlan lehetőségeket és hírnevet kínál számára. Új barátnője, a gyönyörű Rose eközben megbocsáthatatlan bűnt követ el ellene, így Charlotte egy olyan szívfacsaró döntés meghozatalára kényszerül, amivel örökre megváltoztathatja a környezetében élők sorsát.

Majdnem hetven évvel később a reklámszakember Olivia is részt vesz a New York-i közlekedési vállalat által kiírt pályázaton. Miközben karizmatikus és jóképű főnöke, akiért titokban bolondul, a szakmai és a magánéletben is kijátssza őt, Olivia a munkája során belebotlik az egykori Miss Subways kampányba.
Ahogy közeledik a rettegett határidő, Olivia azon kapja magát, hogy egy új szerelem körvonalazódik az életében, miközben nem várt helyről kap segítséget ahhoz, hogy megmentse a karrierjét és a jövőjét.
 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/Hze3p5WcgcMVaGh471x8s7Y1S0dxb5IO1Og6SYOvF7ZG5pJCKUV36AajUbhJt9ywHditQRoy4lGjRIhWGhM_VxpO=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/fekete.jpg

Bauer Barbara: A fekete rózsa

Azt mondják, fekete rózsa nem létezik. Színe csupán fények játéka, árnyalatok keltette látszat. Sommer Anna azonban nap, mint nap ott látja a szőlőben, a sorok végébe ültetve. Vajon egyszer megtudja majd, milyen is a színe valójában? Anna, vagy ahogy a családban hívják, Annus, Etyeken nő fel, ezen a szőlődombok övezte, magyarok, svábok, zsidók lakta településen. Alig tizennégy éves, amikor kitör a második világháború, és nemcsak bevonuló édesapja és két ikerbátyja sorsa miatt kell aggódnia, hanem a nála két évvel idősebb Andrisért is, akihez már nem csupán ártatlan, gyerekes vonzalom fűzi. Andris felmenői – szíjgyártók és borászok – a török kiűzése után messzi bajor földről érkeztek Etyekre.
A faluban azt beszélik, hogy Andris nagyapja, a szőlőhegyen remeteéletet élő Vénember, különleges bort tud készíteni. Olyan bort, amelyben nemcsak az van benne, aki készítette, de az is, aki issza. Talán még a jövendőt is meglátja, aki kortyol belőle.

Egyszer Annus is megkóstolta. Lehet, hogy ezért tűnik fel előtte újra meg újra egy fekete márványlap, belevésett nevekkel, köztük azéval, akit mindenkinél jobban szeret?
A háború, az utána következő politikai változások, a kitelepítések a falu és Annus életét is fenekestül felforgatják. Az egyedül maradt lány felköltözik a szőlőhegyre, a Vénemberhez, abban reménykedve, hogy Andris visszatér. Ám szerelme helyett valaki más érkezik, és Annust minden korábbinál nagyobb próbatétel várja. 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/bKC9SyJd2YN1Dt5dlmUBF5Nyc6mxlzfg-0URljhldRF7HHrCT8mmD5CKmR8nZ4amMFASgwhR7HjSKXS6xz8MCPrvTw=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/aldunai.jpg

Szálinger Balázs: Al-dunai álom

A valósággal való egyezés nem a véletlen műve. Hanem a költői képzeleté”, szól a figyelmeztetés a könyv elején – és valóban. Szálinger Balázs első prózai kötetében a költői fantázia találkozik a realizmussal. Az Al-dunai álom egy utazás krónikája: Szálinger Balázs 2018 tavaszán a Vaskapu-szorosban töltött egy hónapot feleségével és születendő fiúkkal. A Vaskapu nemcsak Jókai Mór Az arany ember című regényéből lehet ismerős, a helyszín ma is a történelmi-földrajzi közelség és ismeretlenség határmezsgyéjén mozog.

Egy sokarcú és sokmúltú terület feltérképezése, utazás időben és térben, a történelemben és a személyes életben: az Al-dunai álom friss és üdítő olvasmány, egy kevéssé ismert terület izgalmas útirajza., lordkancellár lesz belőle. 
Ám Thomas veszedelmes ellenséget szerzett utazásai során, aki élete végéig üldözi őt – sőt a síron is túl.

 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/1Aess1UebGCZzawAbCEYEqte7q2BZ6UH7rJVkbZjLoDvPNmCSy_ujESF--ZlnzNSaOe5Uf2goztaK75Tn7s9c3C1Yw=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/davinci.jpg

Malvaldi, Marco: Da Vinci gyilkos találmánya

1493. Európa sosem látott tempóban fejlődik, óriási jelentőségű tudományos és földrajzi felfedezések követik egymást. A reneszánsz kultúra egyik központja Milánó virágzó hercegsége, amelyet Ludovico Sforza tart vaskézzel uralma alatt. A korszak legnagyobb gondolkodóinak és művészeinek otthont adó Itália azonban a kíméletlen politikai játszmák, a véres leszámolások és az orgyilkosságok földje. Amikor a kényes tárgyalások kellős közepén lévő Sforza kastélyának kertjében egy holttestet találnak, a régens híres pártfogoltjához, Leonardo da Vincihez fordul. A rejtélyes haláleset a zseninek is feladja a leckét, hiszen a tetemen semmi sem utal a halál módjára – ám a feltételezett gyilkosságnak Da Vinci sokak által vágyott találmányaihoz is köze lehet ...

A neves olasz krimi író, Marco Malvaldi regénye a tudományt és a történelmet a rejtélyességgel mesteri módon vegyítve kelti életre minden idők egyik legnagyobb lángelméjét, Leonardo da Vincit és korát.

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/CtUaXReFECVagPd8Rg2glbv7s28i-7yXbFuZGgsSgKymdiRRSkB-YZxQVbx30W9OStcNAVtA60agb_UEYwjE=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/apu.jpg

D. Birnbaum, Marianna: Apu

Marianna D. Birnbaum kisregénye édesapja élettörténetét meséli el. A fiktív magnószalagokról az apa szól a lányához, hogy élete végén elmesélje neki az életét, felidézze az ismert történeteket csakúgy, mint a korábban elhallgatott titkokat.
Dunaszerdahelyen született egy zsidó szatócs fiaként, majd egyik testvérével vaskereskedést nyitott. Sikerült ugyan a háborút bujkálva túlélniük, és újra talpra állniuk, de az államosításkor börtönbe kerültek, ahol a bátyját agyonverték. ’56-ban feleségével és lányával az Egyesült Államokba menekültek, hogy mindent kezdhessenek elölről.

Marianna D. Birnbaum nagy beleérzéssel és a tőle megszokott humorral idézi meg egy európai zsidó férfi megrázó történetét a XX. századból.
Üldöztetés, túlélés, újrakezdés bármikor és bárhol, ha a történelem úgy hozza.
 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/746xqSlioOtPfBHYqtZuZrQ6rxXSaWrUiVncQ0dDtgCbInqyzZaEFoJ_pWV68THvDw9p3puBloS5eKqINcN6tUo=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/tiszt.jpg

Harris, Robert: Tiszt és kém

1895. Párizs. Georges Picquart katonatiszt élénk figyelemmel kíséri, ahogy a németeknek való kémkedéssel vádolt katonatársát, a zsidó származású Alfred Dreyfust perbe fogják és nyilvánosan megalázzák.Dreyfust a francia írók, művészek, értelmiségiek nagy részének hangos tiltakozása ellenére elítélik, és az Ördögszigetre száműzik.

Picquart, aki maga is a kémelhárítás egyik vezető tisztje, megpróbál tisztán látni katonatársa ügyében, és eközben csalásra, korrupcióra bukkan a katonai felsővezetés köreiben. Egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy Alfred Dreyfus ártatlan áldozat csupán egy bonyolult játszmában, amely a kémelhárítás és a kormányzat korruptságát akarja eltussolni.

Picquart-t először megvesztegetni próbálják, majd mikor ez nem sikerül, végrehajtják a karaktergyilkosságot: nemcsak katonai becsületét teszik tönkre, hanem magánéletét, szerelmét is bemocskolják.

 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/q3H3ayp_mTGIiAgYdtVuaHCBCJ1AByvMv6JVTKh91AZHfVP3Q3mlKpIYGLwOeba9NiEPdbdue-0j2gRLoBgZhWAJto_C=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/olynamint.jpg

Hornby, Nick: Olyan, mint te

Akárcsak Rob a Pop, csajok, satöbbiben – ki ne emlékezne rá? –, az új Hornby-regény főhőse, Joseph is DJ szeretne lenni. De egyelőre csak egy hentesboltban dolgozik (egyéb részidős munkák mellett), és csak álmodozhat arról, hogy az első trackje bombasiker lesz. Emellett még arról a kedves, sötét hajú nőről szokott álmodozni, aki minden szombaton megjelenik a boltban; miközben tudja, hogy semmi értelme, hiszen a nő sokkal idősebb nála…
Igen, a kedves, sötét hajú nő Joseph miatt szeret ebbe a boltba járni – miközben tudja: semmi értelme, hogy akár csak elkezdjen fantáziálni róla. Mert neki a válás után most egy jóravaló, idősebb férfit kellene találnia…


Az Olyan, mint te azzal a meglepetéssel szolgál, hogy miközben ugyanolyan élvezetes és érzelmes komédia, mint a korábbiak, Hornby még mindig tud újat mondani a párkapcsolatokról – és mellesleg arról is, hogyan élték/élik át a brit emberek a Brexittel járó őrületet.

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/zQW_gv_TF411TT0NRQglzMV4w2c0B_HDd7bDGREyemIEJdHUg-Qj6cNIi-3CnXat6F4b78SdYRnqj0njCsQotrgb=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/naptol.jpg

Gregson, Julia: A naptól keletre

1928 ősze: A Kaiser-i-Hind utasszállító hajó Bombay felé tart. A D38-as kabinban utazik Viva Holloway, a fiatal és tapasztalatlan társalkodónő, aki hatalmas fába vágta a fejszéjét. Miután hetekkel korábban feladott egy hirdetést a Lady magazinban, most három, gondjaira bízott fiatallal hajózik Indiába, ahová minden évben angol hölgyek ezrei indulnak el, hogy férjet fogjanak maguknak.
A három lány ugyan maga mögött hagyta Anglia borongós partjait, de a szívük mélyén őrzött álmok és remények, a keserű titkok és csalódások cseppet sem készítették fel őket arra, ami Bombayben vár rájuk.

Viva képtelen túltenni magát a családja elvesztésén, retteg az elhalványuló emlékektől, s most egy titokzatos bőrönd miatt kelt útra.
Rose, a gyönyörű és veszélyesen naiv angol lány egy lovassági tiszt menyasszonya, akivel eddig csak pár alkalommal találkozott.
Victoria, Rose legjobb barátnője és koszorúslánya pedig a kiábrándító londoni báli szezon után alig várja, hogy férjet találjon magának.
A csodásan részletgazdag, izgalmas karakterekkel teli történet lebilincselő olvasmányt nyújt mindenkinek.
 

https://ci5.googleusercontent.com/proxy/4rrxO13a9Pogu1N4Oo7xT6uTC4-hoifEC83tOwUTRywe1D_Dds0Zdsx_huvSJf7OGbef-TKDtVXzKIHj1HQAwFAY73HoUeda=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/k%C3%B3dneve.jpg

Fesperman, Dan: A kód neve Helen

Nyugat-Berlin, 1979. A 23 éves Helen Abell felügyeli a CIA biztosházait, ahol az ügynökök és informátorok félelem nélkül találkozhatnak a veszélyes városban, a hidegháború kellős közepén.
Egy este azonban két rejtélyes ügynök jelenik meg az egyik ilyen házban, akik kódnyelven társalognak. Helen elhatározza, kideríti, miről is beszélhettek, a kutatás során pedig tanúja lesz egy agresszív interakciónak egy kémnő, valamint a CIA egy magas beosztású és veszélyes ügynöke között. Közbelép, hogy megmentse a nőt, azonban így épp a férfi céltáblájának kellős közepére kerül, és menekülnie kell. Évtizedeken át tartó útját csupán egy dolog tüzeli: fel kell göngyölítenie az ügyet, bármi áron.

Aztán 2014-ben, Marylandben rátalálnak egy halott házaspárra. Helen és a férje az. Vajon ki volt a gyilkos? A hírek szerint nem más, mint a pár fia, azonban a fiú nővére, Anna nyomozni kezd anyjuk múltja után, és hamar rájön, hogy minden sokkal összetettebb, mint amilyennek elsőre látszik...

 

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/eieQhCxzv6x3hQWz-yhAu4OTDWSXPZi2Q9oOVzm0Y2d1ySrvqLi5cimL-d-3MRWwvb9bkpZWo6sOPYvQztB1Ak-cQ0aRAzM=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/pirosszalag.jpg

Adlington, Lucy: A piros szalag

Amikor a tizennégy éves Ella megkezdi élete első munkanapját Nyírligeten, a színes selymek, a csipkék és szalagok, az ollók, varrótűk és gombok csodálatos világába lép be. 
Ella ruhatervező, ám a Varroda nem egy átlagos divatszalon, és nem is hétköznapiak az ügyfelei. És ebben a világban minden megtervezett ruha és minden egyes öltés a túlélésről szól.

Lucy Adlington az auschwitzi varrónők valós tapasztalatain alapuló, fiatal felnőtteknek szánt regénye hihetetlenül megható és magával ragadó, ugyanakkor felkavaró és fontos könyv, amely a remény, az együttérzés és az élni akarás üzenetét hirdeti.
 

 

 

 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/ZC9jjO547tpAULxyemNmRywiR51HmX_PV_1lmt-K0ZQj66RJxW2vt13dfWAd_N0Jw-_Dm0Li-zuOukRaoo2ZEyI=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/duett.jpg

Freeman, Kimberley: Duett

Egy németországi faluban a fiatal Ellie operaénekesi karrierről dédelget csillogó álmokat. Nagyravágyó ambíciói rengeteg csalódást, sóvárgást és bánatot hoznak majd számára. Londonban a tinédzser Angie megszökik otthonról és Penny Bright néven a popszínpadok ünnepelt kedvence lesz. De egy durva támadás után a félelem és a drog foglyává válik.

Az egyik nő elrabolja a másik életét, miközben elveszíti a legnagyobb szerelmét. A másik megpróbál elmenekülni a múltja elől, de nem tudja elkerülni, hogy szembenézzen a legsötétebb emlékeivel. És mindkettejük élete szorosan összefonódik egy zenei producer ambiciózus terveivel.

London ragyogó rockéletének díszleteitől Európa operaházainak színpadáig, egy kies görög szigettől isten háta mögötti ausztrál tengerparti vidékig követhetjük nyomon Ellie és Angie történetét. A duett utolsó hangjai azonban csak a szívszorító végkifejletkor hangozhatnak el, amikor visszatérnek a múlt követelő árnyai.


A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.

Folyóirat ajánló

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/p2raT1AgdIVXAYHvEyYlRPgIPOyjzWml0Lp_fK7UQEa1KhK_W0BlpWbmKR6vKb5edE8SKOA3ykbGXVroDFpccdlqXDKm=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/filmvilag.jpg

Filmvilág

"A Filmvilág az egyetlen havonta megjelenő magyar filmművészeti folyóirat. Animációtól a dokumentumfilmig, sci-fitől a westernig, internettől a televízióig minden mozgókép érdekel minket, de csak akkor, ha színvonalas. 
A Filmvilág az igényes nézők lapja. Eszményünk a szakzsargont elkerülő, élvezetes stílusban megírt, világos és átgondolt kritika, esszé, portré, interjú. Tematikus összeállításainkból megismerhető a teljes filmvilág."

 

 

 

 

 


 További információk:  http://www.filmvilag.hu/

forrás: https://eshop.posta.hu/storefront/hirlapok/m-veszet-es-kultura/filmvilag/prodB040329.html
 

https://ci4.googleusercontent.com/proxy/tH1eTP1Ii7MpWxtF7e4eoUpS2WBtwQrZhop45wyQKxbeYEo_rPLlrIsipDCmCpTLyE9nxOkdVHMs6xOvYV4ZMZVDH1iH=s0-d-e1-ft#http://javk.dfmvk.hu/webimages/files/galaktika.jpg

Galaktika

A Galaktika a legrégebbi és legismertebb magyar fantasztikus lap. 1972-ben indult útjára.
1974-ben elnyerte az Európa Legjobb Sci-Fi Magazinja díjat.

A százoldalas, országos terjesztésű Galaktika tartalmának gerincét a világ élvonalába tartozó tudományos-fantasztikus irodalom alkotja, de megindult a magazinjellegű profil finomítása is: az új Galaktika bevezet a tudomány aktualitásaiba, a jövőkutatás érdekességeibe. 
A lap minden száma egy-egy nemzetközileg ismert sci-fi-művész illusztrációival jelenik meg.

További információk: https://galaktika.hu/

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Galaktika_(antol%C3%B3gia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek:

József Attila Városi Tagkönyvtár
8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.
Tel.: +36-92/596-831

JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK