2021.12.09., csütörtök - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Kultúr Korzó

2016. szeptember 19. hétfő, 11:11 - szeptember 24., 00:00

szeptember 19.–szeptember 23.
Ady Endre utca, Nagykanizsa 8800, Magyarország

„Kultúr Korzó” a belvárosban
Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó kultúrával tölti meg az Ady utcát
Az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó 2016. szeptember 19-től 23-ig Nagykanizsán, az Ady utcában, Nagykanizsa leendő sétáló utcájában „Kultúr Korzó” címmel ötnapos kulturális programsorozatot szervez. 


A rendezvénnyel a szervezők Nagykanizsa belvárosának őszi hétköznapjait szeretnék színesíteni és bemutatni javarészt az utcában működő művészeti csoportok munkáját, illetve a városban tevékenykedő egyéb kulturális szervezeteket. A rendezvényen tánc, irodalom, színház, zene, képzőművészet, fotóművészet és egyéb műfajok jelennek meg a késő délutáni és esti órákban, de aki a jazz, a komolyzene, vagy akár a könnyedebb zenei műfajok iránt érdeklődik, az is biztosan talál kedvére való programot a repertoárban, korosztálytól függetlenül. 


Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó részéről közösen született meg az ötlet, hogy a belváros hangulatos kis utcáját töltsék meg élettel, nyüzsgéssel, hogy egy igazi óvárosi, sétáló utcai hangulatot adjanak a belvárosnak. A szervezők azt remélik, hogy a nagykanizsai lakosság szívesen ad teret szabadidejének eltöltésére az Ady utcában, és örömét leli majd a kulturális programok közt, a szürke hétköznapokban. 


A különböző kulturális programok, előadások szeptember 19-től 23-ig minden nap 16:00 órától este 20:00 óráig zajlanak majd az Ady utcában, két helyszínen. Az egyik előadótér az Ady utca 1. szám alatt, az Eraklin Táncklub klubhelysége előtt lesz kialakítva, ahol főként táncos produkciók várják majd az odalátogatókat, a másik kis színtér a Honvéd Kaszinó előtt lesz felállítva, ahol inkább az irodalom, a színház világa elevenedik majd meg.


Az Eraklin Táncklub által szervezett Tánc Világnapján, idén áprilisban már megnyitotta egyszer kapuit az úgynevezett „Árkád Galéria”, mely ez alkalommal ismét színes és változatos képzőművészeti, fotó és egyéb kiállításoknak ad majd helyet.
A szervezők részéről minden művészeti csoport nagy lelkesedéssel fogadta a megkeresést és mintegy felajánlásként örömmel vesznek részt a kezdeményezésben.

A szervezők bíznak benne, hogy a lakosság és az érdeklődők számára is kulturált kikapcsolódást, egy színes szabadtéri programot tudnak majd kínálni, és hogy a visszajelzések alapján majd érdemes lesz évről évre, vagy akár tavasszal és ősszel is megismételni ezt a programsorozatot.


A rendezvény ünnepélyes megnyitására 2016. szeptember 19-én, hétfőn 16:00 órakor kerül sor az Ady utcában. Sok szeretettel vár mindenkit a szervező Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK